Zeci de mii de manifestanţi cer în Tel Aviv o nouă conducere a Israelului


Protest în Tel Aviv pentru înlocuirea premierului israelian Benjamin Netanyahu.
Protest în Tel Aviv pentru înlocuirea premierului israelian Benjamin Netanyahu. (Captură Foto)

Peste 40.000 de manifestanţi au participat, în Tel Aviv, la un miting iniţiat de organizaţia non-profit One Million Hands (Un milion de mâini), cerând înlocuirea premierului israelian Benjamin Netanyahu.

“Avem un lider care luptă pentru o singură campanie – campania pentru propria sa supravieţuire politică”, a declarat mulţimii fostul şef al Mossadului, Meir Dagan, fiind citat de publicaţia The Times of Israel.

ONG-ul One Million Hands doreşte ca Israelul să îşi schimbe priorităţile şi să se concentreze pe problemele legate de sănătate, educaţie şi locuinţe.

În 17 martie, vor avea loc alegeri parlamentare în Israel. În decembrie 2014, Netanyahu a declarat că doreşte ca Parlamentul să fie dizolvat şi să se organizeze alegeri anticipate în martie, cu doi ani înaintea datei fixate iniţial.

Principalul opozant al Partidului Likud de centru-dreapta al premierului israelian este Uniunea Sionistă de centru-stânga, care s-a format în urma fuziunii dintre Partidul Muncii şi Partidul Hatnuah al fostului ministru israelian al justiţiei Tzipi Livni.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.