Yachting: Veliştii constănţeni şi-au reluat antrenamentele pe apă

(GREG WOOD / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
06.01.2010

Profitând de vremea bună, o parte dintre sportivii cluburilor de yachting, din Constanţa au făcut deja primul antrenament pe apă, din cadrul programului accelerat de pregătire tactică şi fizică, din anul 2010.

Reuniţi la baza nautică a Clubului Sportiv Universitar (CSU) Ştiinţa - Constanţa, componenţii Secţiei de yachting, sub coordonarea prof. Domnica Miu, au încercat apa Lacului Siutghiol, chiar pe data de 3 decembrie.

Prezent la primul antrenament din acest an, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Yachting, Dan Zaharia, a declarat că nerăbdarea arătată de velişti, pentru reluarea antrenementelor, este motivată de calendarul competiţional intern, deosebit de încărcat anul acesta.

"În 2010, sportivii constănţeni de la cluburile Ştiinţa, Electrica, Yacht Clubul Regal Român (YCR) şi de la Şcoala 27, vor trebui să se alinieze la startul a nu mai puţin de 29 de concursuri ce se vor desfăşura mai ales pe litoral, dar şi la Bucureşti, pe Lacul Herăstrău. Este vorba de 27 de concursuri naţionale şi două competiţii internaţionale de prim rang, prima ediţie a Jocurilor Mării Negre, etapa nautică urmând să se desfăşoare în Portul Tomis, în perioada 20 - 27 iunie şi Campionatul Mondial la Clasa Flyind Dutchman (FD) între 27 iulie şi 6 august, la Mangalia. La asta se adaugă participările la concursurile şi cupele tradiţionale, organizate pe litoral, dar nu vom scăpa din vedere şi competiţiile intenaţionale, cu predilecţie cele din Bulgaria şi Turcia, unde culorile tricolore au fost reprezentate cu mult succes, în fiecare an, de veliştii constănţeni"- a declarat Dan Zaharia.

La rândul său, prof. Domnica Miu, antrenorul secţiei de yachting de la CSU Ştiinţa - Constanţa a subliniat că principala preocupare în 2010, pentru sportivii antrenaţi de ea, o reprezintă obţinerea cel puţin a unui titlu de campion european şi reconfirmarea titlurilor de campioni naţionali la clasele Optimist, Cadet şi Laser.

"Cu sprijinul clubului am reuşit să fagem un stagiu de pregătire la munte, la sfârşitul anului trecut, program benefic pentru consolidarea capacităţilor motrice, şi în continuare, cu contribuţia personală a sportivilor şi familiilor celor mai tineri dintre ei, sper să reuşim participarea la cât mai multe concursuri internaţionale, unde sportivii noştri au posibilitatea să se afirme" - a subliniat prof. Miu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor