Wimbledon 2019. Simona Halep - 'E o senzaţie uimitoare, mă simt foarte bine, dar sunt emoţionată' (video)

Simona Halep se află în finala turneului de la Londra după ce a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina cu 6-1, 6-3, o premieră pentru româncă, şi un rezultat ce-i asigură locul 4 în clasamentul WTA începând de luni.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep (27 ani, 7 WTA) a acces în ultimul act al competiţiei londoneze după ce a trecut de ucraineanca Elina Svitolina (24 ani, 8 WTA). O victorie frumoasă adjudecată fără mari probleme, o nouă şansă pentru fosta lideră mondială de a-şi adăuga palmaresului ei un nou trofeu important.

"E o senzaţie uimitoare, mă simt foarte bine, dar sunt emoţionată. E unul dintre cele mai bune momente din viaţa mea. Vreau să mă bucur de tenis, sunt fericită că am ajuns în finală. N-a fost chiar atât de uşor pe cât o arată scorul, am avut game-uri lungi. E mereu dificil contra ei, dar cred că am stat bine din punct de vedere tactic”, a declarat imediat după meci Simona pentru Eurosport.

Simona Halep este al doilea reprezentant al României care joacă finala la Wimbledon, după Ilie Năstase, ce a pierdut finalele din 1972 şi 1976.

Campioana noastră s-a calificat astfel în a cincea finală de Grand Şlam din carieră după cele din 2018 de la Australian Open, 2014, 217 şi 2018 (campioană) la Roland Garros. Doar la US Open românca nu a apucat să joace cu trofeul pe masă, având o semifinală în 2015.

În ultimul act, Simona o va întâlni pe americanca Serena Williams (10 WTA) care a trecut la rândul ei de Barbora Strycova (54 WTA) cu 6-1, 6-2. Finala este programată să aibă loc sâmbătă de la ora 16:00.