Simona Halep, prestaţie de gală la Wimbledon! La un singur pas de un nou titlu de Grand Slam

O zi mare pentru tenisul românesc! Simona Halep s-a calificat pentru prima dată în finala competiţiei londoneze după ce a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina cu 6-1, 6-3.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep (27 ani, 7 WTA) a fost din nou extraordinară pe iarba circuitului din capitala Marii Britanii.

Românca a obţinut o mare victorie în faţa sportivei din Ucraina, Elina Svitolina (24 ani, 8 WTA), scor 6-1, 6-3, un meci de nota zece sub toate aspectele pentru campioana noastră care evoluează din ce în ce mai bine la acest turneu. Duelul a durat o oră şi 13 minute.

Fosta lideră mondială a reuşit să-şi asigure astfel pentru prima dată prezenţa în ultimul act al competiţiei de la 'All England Club', după ce în 2014 a pierdut în semifinale în faţa canadiencei Eugenie Bouchard.

Startul de joc între cele două combatante a fost unul mai mult de tatonare, un început încordat cu schimburi de mingi ţinute pe centru. Primele două game-uri au fost cele mai echilibrate, epuizante, dar la care Simona a răspuns pozitiv.

Evoluţia tricolorei noastre a fost mai apoi entuziasmantă, a jucat din ce în ce mai bine, s-a aşezat perfect în teren, iar jocul de picioare a funcţionat din plin. Dezlănţuită, Simona nu părea deranjată de nimic, pentru ea totul a funcţionat la parametri maximi. A fost una din evoluţiile de referinţă ale constănţencei.

Ca răspuns la jocul perfect al Simonei, Svitolina a încercat să fie mai agresivă, a riscat mai mult, dar aşezarea ei în teren şi execuţia nu s-au sincronizat. Loviturile ei erau jucate cu îndoială, fără încredere pe final. Mental nu a mai făcut faţă.

Campioana noastră s-a calificat astfel în a cincea finală de Grand Slam din carieră după cele din 2018 de la Australian Open, 2014, 217 şi 2018 (campioană) la Roland Garros. Doar la US Open românca nu a apucat să joace cu trofeul pe masă, având o semifinală în 2015.

În ultimul act, Simona o va întâlni pe învingătoarea dintre Serena Williams (10 WTA) şi Barbora Strycova (54 WTA), partidă programată să aibă loc sâmbătă după ora 16:45.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport