WikiLeaks expune programe ilegale de spionaj ale SUA, susţine un analist

Controversatul website WikiLeaks a publicat marţi detalii ale unui program de hacking desfăşurat de CIA. Dezvăluirea ar putea fi o lovitură puternică dată agenţiei americane de spionaj.
(Captură Foto)

Publicarea de către WikiLeaks a mii de documente ale CIA, despre care a precizat că dezvăluie practicile agenţiei americane de spionaj de a fura secrete, expune şi mai mult programele de supraveghere “ilegale” şi “nerestricţionate” ale administraţiei SUA, a declarat un fost candidat în Senatul american.

Website-ul WikiLeaks a susţinut marţi într-o declaraţie că documentele CIA reprezintă “cea mai mare” dezvăluire de documente privind spionajul american făcută publice vreodată.

WikiLeaks a declarat că programul secret de hacking permite spionilor americani să pătrundă pe ascuns în sistemul Android de la Google, în iphone-ul de la Apple, în sistemul de operare Windows de la Microsoft şi chiar în televizoarele Samsung, care pot fi transformate în microfoane secrete.

WikiLeaks a declarat că sursa sa a dezvăluit documentele deoarece consideră că programul de spionaj al CIA “trebuie să fie dezbătut de urgenţă în public”, reiterând motivele multor altor surse care au dezvăluit informaţii secrete de această natură.

Dacă documentele divulgate sunt autentice, atunci publicarea lor ar da o lovitură majoră agenţiei CIA.