WikiLeaks amână publicarea unor informaţii despre Clinton din cauza temerilor privind securitatea

Invocând temeri legate de securitate, fondatorul WikiLeaks şi-a amânat pentru marţi o apariţie în balconul ambasadei ecuadoriene din Londra pentru a dezvălui noi informaţii aparent distrugătoare pentru Hillary Clinton. Nu este clar dacă va fi reprogramată publicarea informaţiilor.
Fondatorul website-ului WikiLeaks, Julian Assange.
Fondatorul website-ului WikiLeaks, Julian Assange. (Captură Foto)

Controversatul website WikiLeaks a anulat publicarea unor informaţii despre candidata prezidenţială democrată americană Hillary Clinton, invocând “temeri de securitate”.

Julian Assange, fondatorul website-ului care se ascunde de mult timp în ambasada ecuadoriană din Londra, era aşteptat să facă marţi un anunţ din balconul ambasadei.

Totuşi, James Rodriguez, un reporter la NBC News, a declarat duminică noaptea pe Twitter că evenimentul a fost anulat.

“Datorită temerilor de securitate la ambasada ecuadoriană, anunţul lui Julian Assange de marţi din balcon a fost anulat, conform @WikiLeaks”, a scris Rodriguez.

Grupul lui Assange a publicat aproximativ 20.000 de emailuri ale Comitetului Naţional Democrat (CND) în ultimele câteva luni, dezvăluind o campanie internă în Partidul Democrat pentru a submina campania senatorului Bernie Sanders din Vermont, rivalul democratei Hillary Clinton.

Dezvăluirea a declanşat o furtună politică şi a rezultat în demisia preşedintelui CND, Debbie Wasserman Schultz, după o luptă intensă în interiorul partidului.

Emailurile au dus, de asemenea, la amplificarea tensiunilor dintre Rusia şi SUA, după ce Washingtonul a acuzat Moscova că încearcă să interfereze cu problemele interne ale americanilor.

Noul anunţ, totuşi, părea să fie o ştire bombă şi ar fi putut să schimbe complet cursul alegerilor prezidenţiale americane.

Nu a fost imediat clar dacă WikiLeaks va reprograma publicarea noilor informaţii.

Campania prezidenţială a lui Hillary Clinton a întâlnit multe controverse de la lansarea sa la începutul anului 2015.

Clinton a fost supusă unei investigaţii federale îndelungate pentru că a utilizat un server privat de email pentru trimiterea şi primirea a câteva mii de emailuri legate de probleme sensibile în timpul mandatului ei ca secretar de stat.

Fosta primă doamnă a fost, de asemenea, acuzată că desfăşoară o schemă de tipul “bani în schimbul influenţei” la Fundaţia Clinton, care a fost înfiinţată în 2001 de fostul preşedinte Bill Clinton.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe