Watson îi îndeamnă pe moldoveni să nu accepte federalizarea ţării

(photos.com)

Raportorul Parlamentului European pentru Acordul de Asociere la UE a Republicii Moldova, Graham Watson, a declarat că discuţiile cu privire la federalizarea ţării sunt inutile, pentru că R. Moldova ar trebui să rămână un stat integru, scrie Timpul.

De asemenea, în cadrul unei întâlniri cu liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, Watson a menţionat succesele pe care le-a înregistrat R. Moldova la capitolul implementarea reformelor, fapt care îi asigură un viitor în familia europeană. În opinia oficialului european, este important ca R. Moldova să lase ideologia comunistă în trecut, să depună eforturi în consolidarea statului de drept şi să întreprindă toate măsurile pentru a elimina corupţia.

La rândul său, deputatul Mihai Ghimpu s-a arătat sigur de continuarea reformelor care se găsesc pe agenda Alianţei pentru Integrare Europeană, iar în ceea ce priveşte subiectul federalizării, acesta este unul care contravine Constituţiei, de aceea e imposibil să fie pus în discuţie.

Presa a scris că Angela Merkel, care efectuează miercuri o vizită la Chişinău, va aduce un plan de federalizare a Republicii Moldova.