CHIŞINĂU: Intotero susţine că va continua proiectele DRP în R. Moldova

România, prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, va susţine în continuare proiectele media, de cultură şi educaţie iniţiate de românii basarabeni, susţine secretarul de stat al DRP, Natalia Elena Intotero.

Prezentă la Chişinău, pentru o vizită de două zile, în cadrul căreia a urmărit cum se desfăşoară acţiunile finanţate prin programele instituţiei pe care o conduce, secretarul de stat a avut o întâlnire cu reprezentanţii principalelor produse media de limba română de la Chişinău. La discuţii au participat şi ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca, dar şi şeful misiunii diplomatice moldoveneşti la Bucureşti, ambasadorul Iurie Reniţă.

În cadrul acestor discuţii au fost prezentate mai multe aspecte ce ţin de funcţionarea instituţiilor media de limbă română. Activând într-un peisaj informaţional dominat de vehiculele mediatice ruseşti, care au inundat piaţa de comunicaţii în masă şi care participă direct la procesul de manipulare a populaţiei în direcţia dorită de Federaţia Rusă, jurnaliştii au subliniat rolul pe care îl au ziarele, radiourile şi portalurile în menţinerea Republicii Moldova în spaţiul limbii române şi al culturii europene.

Natalia Intotero, care a afirmat că niciunul dintre proiectele demarate în timpul mandatului fostului secretar de stat, Eugen Tomac, nu a fost stopat, a promis să menţină interesul pentru românii basarabeni la aceleaşi cote ca şi predecesorul său, alocând cu prioritate fonduri din bugetul DRP pentru Chişinău.