CHIŞINĂU: Programul Angelei Merkel, primul cancelar german care vizitează R. Moldova

Cancelarul german, Angela Merkel.
Cancelarul german, Angela Merkel. (JOHANNES EISELE / AFP / GettyImages)

La Chişinău va avea loc miercuri un moment istoric, dat fiind că pentru prima dată după declararea independenţei Republicii Moldova, pe 27 august 1991, un cancelar al Germaniei va veni în vizită oficială în capitala statului din stânga Prutului.

Angela Merkel va sosi miercuri în Republica Moldova, la ora 14.35. Cancelarul va fi întâmpinat de către premierul Vlad Filat la Aeroportul Internaţional Chişinău în cadrul unui ceremonial oficial.

La ora 14.55, Vlad Filat o va întâlni pe Angela Merkel la Reşedinţa de Stat (str. N. Iorga, 23), unde cei doi oficiali vor avea o întâlnire tete-a-tete.

La ora 15.10, cei doi oficiali vor participa la şedinţa în plen a delegaţiilor celor două state, iar la 15.55 Vlad Filat şi Angela Merkel vor susţine o conferinţa de presă comună.

Tot în incinta Reşedinţei de Stat, începând cu ora 16.20, Vlad Filat şi Angela Merkel vor participa la întâlnirea cu comunitatea oamenilor de afaceri.

La ora 17.10, cancelarul federal al Germaniei se va întâlni cu liderii fracţiunilor parlamentare.

Ulterior, Angela Merkel se va deplasa la Reşedinţa Prezidenţială, unde, începând cu ora 17.35, va avea loc întâlnirea cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

La ora 18.00, la Palatul Republicii, Angela Merkel va avea un discurs public, iar la ora 18.35 va depune flori la Monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul capitalei.

Angela Merkel va pleca din R. Moldova în seara zilei de 22 august.