WADA suspendă acreditarea laboratorului antidopaj al Chinei

Agenţia Mondială Antidopaj (WADA) a suspendat acreditarea laboratorului antidopaj din Beijing. Mişcarea împiedică laboratorul respectiv să mai desfăşoare teste conform standardelor internaţionale.
(Captură Foto)

Laboratorul Naţional Antidopaj din Beijing a fost suspendat joi pentru o perioadă de maxim patru luni de către WADA, după ce a eşuat să se conformeze standardelor internaţionale.

WADA susţine că laboratorul trebuie să adopte cinci “paşi de corecţie” şi să abordeze problema “neconformităţilor”. WADA nu a identificat care au fost problemele exacte ale laboratorului chinez. Dar, dacă va reuşi să respecte cerinţele, a precizat Agenţia Mondială Antidopaj, laboratorul ar putea depune după 4 luni o cerere pentru a-şi relua activitatea.

Laboratorul chinez are de asemenea la dispoziţie 21 de zile pentru a face apel la această decizie.

“Suspendarea, care intră imediat în vigoare, interzice laboratorului să desfăşoare orice fel de activitate antidopaj ce are legătură cu WADA, inclusiv toate analizele de urine şi mostre de sânge”, a susţinut agenţia într-o declaraţie.

Totuşi, semnificaţia deplină a interdicţiei rămâne neclară.

Un laborator din Moscova ce a fost folosit pentru teste antidopaj şi-a pierdut acreditarea săptămâna trecută după ce au fost identificate eşecuri sistematice în cadrul programului de antidopaj al Rusiei.

În prezent, atleţii ruşi sunt suspendaţi de la evenimentele sportive internaţionale după un raport asupra corupţiei şi muşamalizării dopajului la nivel naţional în domeniul sportului. Atleţii ruşi ar putea rata complet participarea la Jocurile Olimpice de Vară din Rio de Janeiro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport