Voiculescu, despre eşecul campaniei de vaccinare: Iohannis şi Cîţu s-au arătat revoltaţi că îndrăznesc să am păreri
alte articole
Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat, miercuri, la postul B1 TV, că premierul Florin Cîţu şi preşedintele Klaus Iohannis s-ar fi “arătat revoltaţi” atunci când a venit cu diverse iniţiative pe tema impulsionării campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid.
“Repet, sunt lucruri limitate pe care le poate face cineva în spitale. Dacă mă întrebaţi de vaccinare, eu am avut iniţiative zeci, pe care unele le-am comunicat public, altele nici n-am mai îndrăznit să le comunic public pentru că le-am comunicat preşedintelui şi premierului şi s-au arătat revoltaţi că îndrăznesc să am păreri. [...] Sau am văzut revolta din acţiunile ulterioare, putem spune cu certitudine, şi principala acţiune este cea de revocare a mea şi a Andreei Moldovan, singurul epidemiolog infecţionist din Guvern”, a precizat Voiculescu, întrebat dacă apreciază că poartă şi el o parte de responsabilitate pentru că România a ajuns să fie pe penultimul loc la vaccinare în UE.
De asemenea, fostul ministru al Sănătăţii a afirmat că discuţiile din ultima perioadă cu privire la paturile din secţiile ATI nu sunt altceva decât o “gogoriţă” a liberalilor, adăugând că o pandemie nu poate fi gestionată în spital şi prin “creşterea artificială” şi “la infinit” a numărului acestor paturi.
“Este o gogoriţă. Asta cu paturile… nu acolo poţi să gestionezi pandemia, nu cu numărul de paturi. Nu vorbim de paturi, vorbim de număr de persoane. Contează cine stă la capul patului. Nu poţi să cumperi paturile ca la piaţă. Contează să ai medicii, asistentele, infirmierele ş.a.m.d. care să poată să îngrijească, să stea la capul acelor paturi. Nu poţi să creşti artificial dintr-odată numărul de paturi la infinit, nu poţi să gestionezi o pandemie în spital. Asta e o gogoriţă pe care liberalii au găsit-o ca să dea vina pe un ministru sau altul de la Sănătate pentru că ei au cedat portofoliul Sănătăţii. Nu asta este soluţia. O pandemie se gestionează prin vaccinare înainte, şi apoi prin măsuri care protejează oamenii de a se infecta. În momentul acesta, undeva la 5%, 5 dintr-o sută de oameni, mor, 5 dintr-o sută de oameni care se infectează. Aşa stau lucrurile”, a adăugat Vlad Voiculescu.