Voicu: Dorim candidaturi comune ale USL la Bucureşti, dar cu sectorul 6 la PNL

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că se doreşte ca la sectoarele Capitalei să existe candidaţi comuni ai USL, dar liberalilor să le revină sectorul 6.
Epoch Times România
18.04.2012

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că se doreşte ca la sectoarele Capitalei să existe candidaţi comuni ai USL, dar liberalilor să le revină sectorul 6.

El a susţinut că există posibilitatea şi a unor candidaturi separate în cazul în care nu se ajunge la o înţelegere în cazul sectorului 6.

"În acest moment negocierile în Bucureşti sunt încă deschise, sunt în curs. Din punctul nostru de vedere ne păstrăm dorinţa şi decizia de a candida pentru lista de CGMB pe USL, de a susţine pe USL pe primarul general Sorin Oprescu în calitate de candidat independent, aşa cum am discutat. În legătură cu sectoarele municipiului Bucureşti, termenul de rupere a protocolului este fără îndoială greşit folosit, pentru că în interiorul textului actual se prevede posibilitatea ca la sectoarele municipiului Bucureşti să candideze fie împreună, fie separat. De aceea, momentan nu se pune problema de a ieşi din textul protocolului. Preferinţa noastră se îndreaptă către candidaturi comune atât la nivelul CGMB, cât şi la toate sectoarele. Avem şi argumentele şi voinţa politică de a susţine la sectorul 6 un candidat comun al USL din partea PNL", a afirmat Voicu.

El a arătat că sectoarele 3 şi 6 ale Capitalei sunt aduse în discuţie deoarece au cea mai mare populaţie din Bucureşti şi nu au, în acest moment, în funcţie un primar USL.

Voicu a precizat că în ceea ce priveşte primarii USL în funcţie, cei de la sectoarele 1, 4 şi 5, nu se pune problema nesusţinerii acestora.

"În funcţie de discuţiile care vor avea loc în următoarele zile - şi insistenţa noastră şi argumentele noastre se îndreaptă către sectorul 6 - putem avea posibilitatea să folosim prevederile protocolului, fără a-l încălca, nicidecum de a-l rupe. Există această posibilitate în protocol. O putem folosi", a susţinut liberalul, precizând că este vorba de candidaturi separate.

El a subliniat că prima opţiune este de a se merge pe candidaturi comune ale USL în toate sectoarele Capitalei, dar cu sectorul 6 la PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor