Vladimir Socor: R. Moldova condusă de Plahotniuc a ajuns în pragul falimentării politice şi morale

Vladimir Socor
Vladimir Socor (Epoch Times România)

Analistul occidental Vladimir Socor susţine că Republica Moldova este profund bolnavă, unde statul a fost uzurpat de o grupare de interese condusă de o singură persoană, în care a fost desfiinţată domnia legii, nu există piaţă liberă, fiind controlate de interese particulare mass-media şi justiţia.

Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, analistul menţionează că situaţia de la Chişinău nu este una normală ci una morbidă. O situaţie a unui stat profund bolnav care după criteriile normale internaţionale este, de fapt, un stat în pragul falimentării. „Nu mă refer la falimentarea tehnică sau financiară, mă refer la falimentarea politică şi morală.”

În context, Vladimir Socor a presupus că liderul PD ar putea să dorească să devină prim-ministru pentru a putea fi primit în mod oficial de şefi de state din străinătate, de lideri occidentali sau ruşi.

Totodată, expertul a ţinut să amintească faptul că Plahotniuc şi-a sugrumat toţi aliaţii, i-a stors şi i-a aruncat deoparte ca pe nişte lămâi stricate şi stoarse. „Veaceslav Platon – lichidat; Vlad Filat, PLDM – lichidat; Mihai Ghimpu, Partidul Liberal, Ghimpu şi Chirtoacă – aliat lichidat.”

Analistul afirmă că aceasta a fost soarta tuturor, iar alţii cum ar fi Ilan Şor rămân aliaţi de frică, deoarece sunt şi ei vulnerabili. Şor îşi cumpără libertatea relativă şi provizorie făcând servicii lui Plahotniuc. Este un aliat prizonier al preşedintelui PD şi exemplele de aliaţi prizonieri pot continua.

„Mă gândesc la o serie de figuri foarte proeminente din actualul Guvern şi din conducerea actualului Parlament care pot fi trimise în judecată pentru fapte comise când erau la putere în guverne anterioare: bănci, aeroporturi, dar aceste personaje rămân aliate ale dlui Plahotniuc cel puţin temporar”, a conchis Vladimir Socor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe