Opinie: Cei care pretind că nu fac altceva decât să cureţe R. Moldova de Plahotniuc, consolidează poziţiile lui Dodon şi a PSRM

Dionis Cenuşă, analist politic de la Chişinău
Dionis Cenuşă, analist politic de la Chişinău (facebook.com)

Politologul Dionis Cenuşă constată că după recentele dispute publice dintre socialişti şi deputaţi ai blocului ACUM, premierul Maia Sandu ia apărarea cabinetului de miniştri, care ar reieşi că este cel mai integru şi profesionist din actuala ecuaţie de putere. „Iar mesajul acesteia dedicat cetăţenilor, deşi este sincer şi bine închegat, arată că guvernarea face declaraţii ce nu tocmai se leagă cu toate faptele, mai ales când sunt numite persoane în funcţiile organelor de drept.”

Astfel, expertul reaminteşte că după numirile şefilor la CNA şi Procuratură dar şi alte „călcări prin străchini” ale coaliţiei de guvernare de la Chişinău deputatul Octavian Ţîcu a spart tăcerea evidenţiind ceea ce observatorii critici din sectorul non-guvernamental au avertizat blocul ACUM încă din prima zi a guvernării împreună cu PSRM.

În opinia analistului, afirmaţiile acestuia sunt neplăcute pentru cei care pretind că nu fac altceva decât să cureţe ţara de Plahotniuc, chiar dacă în fiecare zi consolidează poziţiile lui Dodon şi a socialiştilor.

Politologul notează că după declaraţiile lui Ţîcu, deputatul socialist, Vlad Batrîncea s-a plâns public pentru faptul că partenerii din ACUM fac declaraţii deplasate, cu ton acuzator la adresa PSRM şi ai lui Igor Dodon dar şi a Federaţiei Ruse. „El foloseşte abil această ocazie pentru a pune pe masă ideea unui acord bilateral, între ACUM şi PSRM, care să demarcheze limitele guvernării şi ale politicii externe.”

„Maia Sandu continuă reacţia în lanţ cu propriul mesaj, deloc împăciuitor, ci mai degrabă tăios. Curios, dar în loc să discute pe intern cu propriii colegi din ACUM şi cu partenerii din PSRM, dânsa de fapt execută un atac public contra ambelor tabere”, a adăugat Dionis Cenuşă concluzionând că premierul reuşeşte să compenseze anumite erori prin aducerea unor persoane credibile în sistem, „dar este acest lucru suficient pentru a mişca carul reformelor înainte?”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe