Vlad Voiculescu, tentat să se transforme din tehnocrat în politician

Orice tânăr căruia i se face o ofertă de a intra în prim planul politici trebuie să se simtă mai întâi onorat şi apoi trebuie să îşi cântărească bine alternativele, este de părere ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Facebook)

Unul dintre cei mai populari tehnocraţi din Guvernul Cioloş, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a vorbit sâmbătă seara, la Antena 3, despre o eventuală intrare a sa în politica de partid.

"Am foarte multă treabă la Ministerul Sănătăţii, în acest moment. Nu o să neg că au existat oferte. Realitatea este că am foarte multe de făcut în momentul ăsta la Ministerul Sănătăţii şi realitatea este că timpul care îmi rămâne după birou nu mi-a permis să iau o decizie încă, dacă vreau să mă gândesc serios la asta sau nu.

Pentru noi, ca cetăţeni ai acestei ţări, cred că ar fi bine ca tineri care nu au fost până acum implicaţi în politică să intre în politică. Cred că orice tânăr căruia i se face o astfel de ofertă trebuie să se simtă mai întâi onorat şi apoi trebuie să îşi cântărească bine alternativele. Eu mă simt onorat, în această fază sunt. Dincolo de asta, o să mă mai gândesc", a declarat Vlad Voiculescu, citat de Agerpres.

Ce partide i-au făcut oferte? Ministrul Sănătăţii a preferat să păstreze tăcerea pe acest subiect.

Întrebat dacă ar putea fi posibil ca el să fie candidat din partea unui partid la alegerile parlamentare, Vlad Voiculescu a replicat: "Posibil este orice. După cum spuneam, am avut discuţii în acest sens, am fost onorat de ofertele primite. O decizie nu am luat încă".

În ceea ce priveşte posibilitatea de a ocupa funcţia de ministru al Sănătăţii şi după alegerile parlamentare, Vlad Voiculescu a recunoscut că îşi doreşte acest lucru, însă nu "în orice condiţii".

"Când începi să construieşti anumite lucruri, cu siguranţă vrei să le vezi finalizate. Dacă mi-aş dori să fiu ministru şi după această iarnă? Nu în orice condiţii", a subliniat ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă ar continua ca ministru al Sănătăţii, în situaţia în care Dacian Cioloş ar mai obţine un mandat de premier şi i-ar propune acest lucru, Vlad Voiculescu a răspuns: "În general, este greu să îl refuzi pe Dacian Cioloş".