Ciucu: Dacă nu era Dragnea, nu am mai fi avut actuala criză în sistemul de termoficare al Capitalei

Vinovat pentru actuala criză din sistemul de termoficare este, printre alţi, şi liderul PSD Liviu Dragnea, este de părere consilierul PNL Ciprian Ciucu.
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Epoch Times România)

Lanţul lung Primar General - RADET - ELCEN - Distrigaz a fost un lanţ al fugii de responsabilitate, însă nu poţi fenta la nesfârşit legile economice, nici chiar pentru capital electoral, a declarat vineri, pe contul său de Facebook, Ciprian Ciucu, unul dintre consilierii generali ai PNL.

Liberalul îl acuză pe Liviu Dragnea că, pe vremea când făcea parte din Guvernul Ponta IV, a blocat un proiect de act normativ care ar fi rezolvat problema prin trecerea ELCEN de la Ministerul Economiei în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

"Dacă Liviu Dragnea nu se opunea ca ELCEN (de la Ministerul Economiei - n.r.) să treacă la primărie, nu am mai fi avut actuala criză în sistemul de termoficare al Bucureştiului. La un moment dat Ministerul Economiei era de acord, Ordonanţa de Urgenţă era scrisă. Proiectul a fost blocat de către Ministerul Dezvoltării, Dragnea s-a opus", a punctat Ciprian Ciucu.

Potrivit consilierului PNL, ELCEN serveşte Bucureştiul, nu are niciun rost să rămână la Guvern. De ce n-ar mai fi existat actuala criză? Pentru că, în opinia lui Ciprian Ciucu, Primarul General, chiar dacă îl chema Oprescu, nu şi-ar mai fi permis iresponsabilitatea de a nu plăti subvenţia la timp, cât era plătibilă şi fără să aducă penalităţi uriaşe.

"Şi poate, cine ştie, s-ar fi responsabilizat Oprescu şi ar fi trebuit să se ocupe de sistemul de termoficare, să se apuce de investiţii şi să-l eficientizeze cât de cât. Aşa, responsabilitatea nu a fost la nimeni.

Lanţul lung Primar General, RADET, ELCEN, Distrigaz, a fost un lanţ al fugii de responsabilitate. Nu poţi fenta legile economice la nesfârşit, nici chiar pentru capital electoral. Fuga de responsabilitate ne va costa mai târziu, mult mai mult decât deciziile corecte, luate la timp. Daţi mai departe ca să se ştie", a afirmat Ciprian Ciucu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne