Vlad Filat: Ţara noastră are nevoie de oameni bine instruiţi şi cu viziuni europene

(photos.com)

Prim-ministrul Vlad Filat s-a întâlnit astăzi cu tinerii moldoveni care studiază la Universitatea de Stat „Sf. Kliment Ohridski” din capitala Bulgariei, informează Epoch Times cu referire la Serviciul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

La întâlnirea cu studenţii moldoveni au mai participat Vicepremierul Iurie Leancă, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, viceministrul Educaţiei, Tatiana Potîng şi rectorul Universităţii de Stat din Taraclia, Nicolai Cervencov.

Ivan Dimitrov, rectorul Universităţii de Stat „Sf. Kliment Ohridski", a făcut o prezentare a instituţiei, precizând că 92 de tineri din Republica Moldova îşi fac studiile la 12 facultăţi ale universităţii, din cele 16 existente. Rectorul a apreciat perseverenţa şi sârguinţa studenţilor din Moldova.

Prim-ministrul Vlad Filat a vorbit despre situaţia din Republica Moldova, dezvoltarea economică şi socială a ţării noastre. Premierul a subliniat că, odată cu asigurarea stabilităţi politice în ţară, există toate premisele privind accelerarea reformelor şi avansarea pe calea integrării europene.

Vlad Filat a menţionat că susţine ideea ca Universitatea din Taraclia să devină una regională, astfel încât şi tineri din ţările apropiate să poată studia la această instituţie. Totodată, Premierul a spus că urmează să fie identificate resurse suplimentare pentru dezvoltarea acestei instituţii superioare de învăţământ.

Prim-ministrul i-a îndemnat pe tineri să acorde cât mai mult timp studiilor, accentuând că resursele umane sunt principala bogăţie a ţării.

Vlad Filat le-a mai spus tinerilor aflaţi la studii că îi aşteaptă să revină în Republica Moldova, pentru că ţara noastră are nevoie de oameni bine instruiţi şi cu viziuni europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe