Vlad Filat: Calea integrării europene va deveni, foarte curând, ireversibilă pentru ţara noastră

(Patrik Stollarz / Getty Images)
Tatiana Chiriac
19.04.2012

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii corpului diplomatic din ţările UE şi SUA acreditaţi la Chişinău, informează Epoch Times cu referire la Serviciul comunicare şi relaţii cu presa a executivului.

În debutul întrevederii, Premierul a menţionat că asemenea evenimente au devenit deja o tradiţie, dar şi un bun prilej de a discuta despre situaţia din ţară şi perspectivele de dezvoltare în perioada următoare.

Premierul a făcut o trecere în revistă a evenimentelor care au avut loc în ultima perioadă în Republica Moldova. În mod special au fost abordate aspecte ce ţin de implementarea agendei europene a ţării noastre şi stadiul actual al procesului de reglementare a conflictului transnistrean.

Vlad Filat a subliniat că Republica Moldova îşi îndeplineşte angajamentele asumate, în strictă conformitate cu agenda stabilită şi şi-a exprimat convingerea că obiectivele trasate în acest sens vor fi realizate, iar calea integrării europene va deveni, foarte curând, ireversibilă pentru ţara noastră.

Referitor la procesul de reglementare a problemei transnistrene, Vlad Filat a remarcat rezultatele pozitive ale negocierilor purtate astăzi la Viena în formatul 5 2 şi progresul incontestabil al negociatorilor în ceea ce priveşte stabilirea principiilor şi reglementărilor necesare, dar şi a agendei clare de acţiuni în vederea consolidării măsurilor de încredere între cele două maluri ale Nistrului şi soluţionării problemelor în domeniile: social-economic, umanitar, al drepturilor omului etc. Premierul a reiterat poziţia Chişinăului privind menţinerea unui dialog constructiv cu toţi partenerii în vederea identificării unor soluţii viabile în acest proces.

La rândul său, ambasadorii au exprimat gratitudine Premierului pentru oportunitatea de a discuta pe marginea subiectelor actuale de interes comun în ceea ce priveşte evoluţia evenimentelor din Republica Moldova. Ei au apreciat efortul Guvernului RM în promovarea reformelor demarate în contextul implementării agendei de integrare europeană, dar şi progresul înregistrat în procesul de reintegrare a ţării.

Oficialii au reiterat susţinerea deplină a cursului de integrare europeană a ţării noastre şi au pledat pentru un dialog constant şi eficient cu autorităţile Republicii Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor