Vlad Alexandrescu: Retragerea demisiilor - o tentativă disperată a PSD de a se impune în faţa lui Iohannis

Ultima mişcare de pe scena politică - retragerea demisiilor depuse de miniştrii Cabinetului Grindeanu, care de altfel au şi susţinut în marea lor majoritate moţiunea de cenzură - este, practic, o tentativă disperată a PSD de a se impune în faţa preşedintelui Iohannis, susţine senatorul Vlad Alexandrescu.
Vlad Alexandrescu
Vlad Alexandrescu (Facebook, Vlad Alexandrescu)

Retragerea demisiilor de către miniştrii Cabinetului Grindeanu reprezintă o tentativă disperată a PSD de a se impune în faţa preşedintelui Klaus Iohannis la consultări şi de a rămâne la butoane, a opinat joi, la Parlament, senatorul USR Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii.

"Este o tentativă disperată a PSD de a se impune, practic, în faţa preşedintelui Iohannis şi de a crea o situaţie de urgenţă acolo unde Parlamentul, care este forul suveran, a demis Guvernul. În momentul de faţă Guvernul nu mai are nicio legitimitate. A fost demis, ca niciodată, în urma unei moţiuni de cenzură a propriului partid, el nu este susţinut nici de partidele de opoziţie, nici de propriul partid. Suntem într-o situaţie ridicolă, iar aceşti miniştri vin şi-şi smulg demisiile şi spun: eu nu mi-am dat demisia, eu vreau să rămân în continuare la butoane", a declarat Vlad Alexandrescu, citat de Agerpres.

Potrivit senatorului USR, demisiile retrase ale miniştrilor reprezintă "o poveste de Ilf şi Petrov".

"Este un Cabinet care este demis prin moţiune de cenzură a propriului partid, un Cabinet în care miniştrii şi-au dat demisia înainte să fie demişi, un cabinet în care miniştrii revin acum şi îşi retrag, îşi smulg demisiile de pe masa premierului, cu dorinţa de a se crampona de funcţii şi de a rămâne la butoane pe perioada următoare pentru a semna, probabil, tot felul de acte şi de ordine de ministru şi de hotărâri de Guvern, care, din punctul nostru de vedere, sunt cu totul ilegale şi ilegitime", a precizat Vlad Alexandrescu.