USR dispus să intre la guvernare. Dar nu alături de PSD

Membrii formaţiunii fondate de Nicuşor Dan ar fi dispuşi să intre la guvernare, dacă vor primi Ministerul Justiţiei într-un guvern fără PSD-ul lui Liviu Dragnea.
Dan Barna
Dan Barna (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Reprezentanţii USR au stabilit, miercuri, în şedinţa Biroului Naţional, cerinţele cu care vor merge la consultările cu preşedintele Iohannis, care urmează să propună numele viitorului premier.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Parlament, purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Dan Barna, a declarat că USR nu va participa în nicio structură alături de PSD dar ia în calcul o susţinere dacă Iohannis va propune un premier "profesionist, credibil", care ar putea veni "fie din spectrul Opoziţiei, fie din societatea nepolitică". USR a mai precizat că îşi doreşte portofoliul Justiţiei.

"Nu vom participa în nicio structură alături de PSD, în niciuna dintre variantele agreate de PSD, dar luăm în calcul o susţinere în cazul în care preşedintele va propune un premier profesionist, credibil. Este o miză mare pentru România să aibă un premier credibil, PSD şi-a pierdut credibilitatea aşadar soluţia pe care o vedem până la eventuale alegeri anticipate este o propunere de premier credibil care să poată, la rândul său, să asigure o echipă de miniştri profesionişti şi cu bună prestanţă în societate", a declarat Dan Barna.

Deputatul a mai precizat că pentru USR miza reală şi mandatul cu care electoratul i-a trimis în Parlament este legată de menţinerea luptei anticorupţie şi stabilitatea Justiţiei, motiv pentru care, în cadrul discuţiilor, în măsura în care se va ajunge la o structură guvernamentală, USR ar dori să-şi asigure această garanţie prin Ministerul Justiţiei.

"Vom solicita Ministerul Justiţiei într-o structură alternativă uneia propusă de PSD, evident", a susţinut Barna.

Purtătorul de cuvânt al formaţiunii a mai precizat că o altă cerinţă importantă este o reformă electorală semnificativă şi alegerile primarilor în două tururi "pentru că s-a ajuns la o pervertire a noţiunii de alegeri pe care am văzut-o la ultimele alegeri locale."

Cât despre premier, acesta poate fi, fie din spectrul Opoziţiei, fie din societatea nepolitică, a susţinut Dan Barna.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne