Predoiu cere un candidat unic al "dreptei" la Primăria Capitalei. Nicuşor Dan îi cere să aibă curaj

Candidatul PNL la Primăria Capitalei le-a propus contracandidaţilor săi, Nicuşor Dan şi Daniel Barbu, să fie de acord ca doar unul dintre ei să rămână în cursa pentru Primăria Capitalei.
Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liberalul Cătălin Predoiu a propus luni că în ultima săptămână de campanie să facă un sondaj pentru a vedea care din cei trei candidaţi ai dreptei la Primăria Capitalei are cele mai mari şanse să fie ales, iar cel care are punctajul cel mai mare să fie susţinut de ceilalţi doi, relatează Realitatea.net.

"Sunteţi de acord ca noi trei în ultima săptămână de campanie să facem un sondaj, iar cel care este primul să primească susţinerea celorlalţi doi?" li s-a adresat Predoiu lui Daniel Barbu (ALDE) şi Nicuşor Dan (USB), la Antena 3.

Fostul ministru al Culturii, Daniel Barbu, a refuzat propunerea susţinând că aceasta "nu are obiect" iar partidul său - de altfel în siajul PSD - este "singurul cu o platformă explicit liberală, în manuale de centru dreapta."

În ceea ce-l priveşte pe Nicuşor Dan, al cărui partid a fost recent constituit ca o continuare a luptei duse în folosul societăţii civile, acesta l-a acuzat pe Predoiu că nu înţelege ce transmite România:

”Mi-e teamă ca nu înţelegeţi ce transmite societatea, ce scriu oamenii pe pagina de Facebook, că s-a săturat de un mod profund corupt în care a fost gestionată România. Societatea vă cere schimbarea unui mod de a face politică, nu puteţi veni după ce faceţi blat cu PSD să spuneţi că reprezentaţi dreapta. Nu vor oamenii. Dacă vreţi să daţi o dovadă, aveaţi posibilitatea să sprijiniţi acel candidat care are posibilitatea să bată PSD-ul, care garantează că se schimbă modul de a face administraţie şi dumneavoastră ce faceţi? Mă atacaţi pe mine", a declarat Nicuşor Dan.

Ulterior, Nicuşor a scris, pe Facebook, că respectă ”curajul lui Cătălin Predoiu” şi l-a îndemnat pe liberă ”să facă pasul final, acela de a se retrage din cursă şi de a-i încuraja pe simpatizanţii PNL să vină alături de USB”.

"Gabriela Firea a demonstrat încă o dată că nu este altceva decât un prompter pentru regia PSD, cel mai corupt partid din România. Respect curajul lui Cătălin Predoiu şi-l îndemn să facă pasul final, acela de a se retrage din cursă şi de a-i încuraja pe simpatizanţii PNL să vină alături de noi.", scrie Nicuşor Dan pe Facebook.

Reamintim că sondaj recent TNS realizat la comanda Uniunii Salvaţi Bucureştiul (şi criticat puternic de Predoiu) arată că dacă alegerile locale ar avea loc mâine, Gabriela Firea (PSD) ar fi aleasă, cu 37,5%, primar al Capitalei. Pe locul al doilea în cursa pentru Bucureşti s-ar situa candidatul USB, Nicuşor Dan, pentru care ar vota 19,5%.

Potrivit sondajului, publicat de gândul.info, pe locul 3 s-ar clasa Cătălin Predoiu, cu 8,7% din voturi iar pe 4 Robert Turcescu, candidatul PMP, cu 8,4%, urmat de Daniel Barbu cu 3,4 %. 15% din cei ce intenţionează să voteze nu s-au hotărât încă pentru un candidat iar 19,8% din eşantion au declarat că nu votează sau sunt indecişi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne