Vizită oficială în Republica Moldova: John Bolton a promis sprijin pentru reformele iniţiate de Guvernul de la Chişinău

John Bolton, consilierul Casei Albe pentru securitate naţională
John Bolton, consilierul Casei Albe pentru securitate naţională (AFP/Getty Images)

Ajuns la sediul Guvernului Republicii Moldova în dimineaţa zilei de joi 29 august, unde a fost întâmpinat de premierul Maia Sandu şi de membri ai Cabinetului de Miniştri, consilierul preşedintelui SUA pentru securitate naţională, John Bolton, a menţionat că vizita sa o precede pe cea a premierului moldovean la Washington, fiind o bună oportunitate pentru discuţii.

„Am urmărit evenimentele din Republica Moldova de la proclamarea independenţei faţă de URSS”, a declarat consilierul preşedintelui american pentru securitate naţională. Potrivit Radio Chişinău, oficialul a promis sprijin pentru reformele iniţiate de Guvernul de la Chişinău, condus de Maia Sandu.

Menţionăm că în perioada 31 august - 4 septembrie, prim-ministrul moldovean Maia Sandu şi alţi membri ai Cabinetului de miniştri, vor efectua o vizită oficială în Statele Unite ale Americii.

Analistul occidental Vladimir Socor, care a petrecut recent două săptămâni în Washington, a declarat pentru Europa Liberă că partea pozitivă este aceea că Statele Unite, la nivelul Casei Albe, acordă atenţie Republicii Moldova. Mai importantă ar fi totuşi vizita Maiei Sandu şi a membrilor Guvernului la Washington în perioada 31 august – 4 septembrie.

„De acolo putem să aşteptăm rezultate concrete şi eu sunt foarte optimist în privinţa acestei vizite”, a punctat Socor.

Bolton se ocupă cu multe dosare de nivel global, dosare enorm de importante pentru Statele Unite. Republica Moldova este o parte minusculă a ocupaţiilor dlui Bolton, dar la Washington, Guvernul Maiei Sandu se va întâlni cu acele oficialităţi americane care gestionează în mod nemijlocit dosarul Republicii Moldova, notează sursa citată.

Premierul Maia Sandu i-a mulţumit oficialului american pentru că a găsit timp să viziteze Republica Moldova, ”într-o perioadă importantă pentru noi”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe