Vizita lui Geoană la SOV, scoasă de la naftalină. Fostul prezidenţiabil ridică o întrebare

Interesantă nu este vizita la Sorin Ovidiu Vîntu ci cine a avut interesul să urmărească un candidat la prezidenţiale, susţine Mircea Geoană, audiat luni în Parlament.
Palatul Parlamentului, Ediţia III-a Forumului Bucharest 2014. În  imagine, Mircea Geoană,Preşedinte Aspen România
Palatul Parlamentului, Ediţia III-a Forumului Bucharest 2014. În imagine, Mircea Geoană,Preşedinte Aspen România (Epoch Times România)

Depunctat de electorat la prezidenţialele din 2009 după ce s-a aflat că s-a întâlnit, la miez de noapte, cu Sorin Ovidiu Vîntu, fostul prezidenţiabil PSD, Mircea Geoană, a explicat luni în comisia parlamentară pentru anchetarea alegerilor din 2009 că vizita sa la SOV a fost folosită mai degrabă ca un pretext, mult mai interesant fiind cine a avut interesul să urmărească un candidat la prezidenţiale, relatează Agerpres.

Reamintim că Geoană a fost convocat luni din nou de comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, comisie înfiinţată după ce jurnalistul Dan Andronic, titular a două dosare penale, a acreditat ideea implicării serviciilor şi DNA.

Prezent aşadar în comisie, în calitate de audiat, Geoană i-a invitat pe senatorii şi deputaţii membri ai respectivului să cerceteze cine a făcut poze şi cine "l-a filat".

Întrebat de deputatul PMP Robert Turcescu dacă vizita sa la Vîntu din ajunul alegerilor a dus la pierderea acestora, Geoană a răspuns: "Este o comisie cu privire la rezultatul alegerilor din 2009, nu pe ceea ce se uită sociologii, ce s-a întâmplat."

În replică, Turcescu a susţinut că este treaba parlamentarilor ce se face cu această comisie. Articolul integral poate fi citit aici