Virusul Wuhan. Spania pe urmele Italiei: 17.147 persoane infectate, 767 decese, dintre care 65% la Madrid

Comité Técnico de Gestión del Coronavirus, Spania
Comité Técnico de Gestión del Coronavirus, Spania (MONCLOA)

Obiectivul restrângerii epidemiei de virus Wuhan pe care l-a fixat guvernul lui Pedro Sanchez prin declararea stării de urgenţă pare încă departe. Cel puţin, pe baza ultimelor actualizări ale Ministerului Sănătăţii, există 17.147 de spanioli infectaţi şi 767 de persoane au murit, marea majoritate la Madrid.

Procentul a crescut cu 20% faţă de miercuri 18 martie, peste 3.431 de persoane infectate şi 169 de decese noi în ultimele 24 de ore, comparativ cu ultimul bilanţ pe care autorităţile medicale l-a făcut public miercuri, la 12 noaptea. Previziunea, după cum au anticipat deja experţii şi liderii politici, este ca maximul să fie în următoarele săptămâni. Dintre cele 17.147 de persoane infectate, există aproape o mie internate la ATI. Până în prezent s-au vindecat 1.107 de persoane.

Până acum, guvernul nu a comunicat detalii referitoare la vârste, dar directorul de la Centro de Coordinación de Emergencias Médicas y Sanitarias a confirmat joi că există cel puţin trei decese de persoane sub 65 de ani. „Deşi impactul este mult mai mic” la tineri, există persoane confirmate pozitiv. El a mai explicat că marea majoritate a persoanelor infectate au vârste sub 65 de ani. Doar 33% dintre pacienţi sunt peste acest interval.

În raport cu cifrele furnizate de minister, trebuie avut în vedere faptul că sunt calculate numai acele persoane testate pentru virusul Wuhan.

Ministerul Sănătăţii din Spania afirmă că 40% dintre cazuri au fost depistate la Madrid

Comunitatea din Madrid continuă ranking-ul de decese pentru virusul Wuhan: 65% dintre cei care şi-au pierdut viaţa sunt concentraţi în capitală. De asemenea, este prima pe lista cu cei afectaţi, la distanţă mare faţă de restul ţării. Capitala spaniolă acumulează 39,5% dintre cazuri - 6.777. Următoarea pe listă este Catalonia, cu 2.702 de pacienţi afectaţi de virusul Wuhan. În cele două teritorii, Madrid şi Catalonia, se află jumătate din toate cazurile de îmbolnăviri confirmate din stat.

Urmează Ţara Bascilor şi Andaluzia, care depăşesc fiecare o mie de persoane confirmate pozitiv. Regiunea cu cel mai mic impact este Ceuta, unde a fost detectat un singur caz, informează publicaţia El Nacional.

A trecut o lună şi jumătate de la depistarea primului caz de coronavirus în Spania. A fost în insula La Gomera, pe 1 februarie. Al doilea caz confirmat a fost nouă zile mai târziu în Palma. Şi numărul creşte vertiginos.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe