Virusul Wuhan: Rusia anulează forumul economic de la St Petersburg

.
. (PETER PARKS/AFP via Getty Images)

Rusia a anulat Forumul Economic Internaţional anual din Sankt Petersburg, ca măsură de precauţie împotriva epidemiei de virus Wuhan, a declarat, joi, primul viceprim-ministru Andrei Belousov.

Forumul, care trebuia să aibă loc la St Petersburg în perioada 3-6 iunie, este de obicei prezidat de preşedintele Vladimir Putin şi este considerat unul dintre principalele evenimente internaţionale de pe agenda economică a Rusiei.

Rusia a decis să anuleze SPIEF 2020 pentru a proteja sănătatea cetăţenilor ruşi, precum şi cea a participanţilor la forum, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Belousov.

Viceguvernatorul oraşului St Petersburg, Evgheni Ielin, a declarat că este o veste proastă pentru oraş, dar înţelege şi împărtăşeşte preocupările guvernului cu privire la virus, a informat agenţia de ştiri Interfax.

Până în prezent, Rusia nu a raportat cazuri confirmate de persoane infectate cu virusul Wuhan pe teritoriul său, deşi şase persoane care au luat virusul în altă parte au primit sau urmează tratament.

Evenimentul este cel mai recent dintr-un şir de forumuri şi conferinţe din domeniul industriei care urmează să fie anulate sau amânate din cauza coronavirusului, inclusiv Salonul Auto de la Geneva programat pentru această săptămână.

În februarie, Rusia a amânat forumul de investiţii rusesc, la care participă, de regulă, o serie de oficiali de rang înalt şi investitori străini, care avea loc în perioada 12-14 februarie la Soci.