Italia vrea să închidă toate şcolile şi universităţile din cauza virusului Wuhan [Reuters]

Virusul Wuhan loveşte Europa
Virusul Wuhan loveşte Europa (Matteo Nardone/LightRocket via Getty Images)

Italia urmează să închidă toate şcolile şi universităţile începând de joi, pentru a încerca să stăvilească focarul de virus Wuhan, a declarat o sursă guvernamentală citată de Reuters, deoarece numărul cazurilor îmbolnăvirilor continuă să crească.

Până în prezent au fost închise doar şcolile şi universităţile din regiunile de nord, cel mai puternic afectate de epidemie.

Şaptezeci şi nouă de persoane au murit de infecţii cu virusul Wuhan în Italia până marţi, peste 2.500 de cazuri de îmbolnăviri fiind confirmate de când a început focarul, în urmă cu 13 zile.

Şcolile vor fi închise cel puţin până la jumătatea lunii martie, a raportat sursa.

Într-un alt semn de îngrijorare, ministrul Sportului a declarat, miercuri, că guvernul ar putea ordona ca toate meciurile de fotbal din seria A de top să fie jucate în spatele uşilor închise până când focarul se va reduce.

Până acum, meciurile fuseseră anulate în regiunile nordice, dar se desfăşurau normal în restul ţării.

Focarul rămâne preponderent localizat în regiunea bogată şi populată a Lombardiei, în jurul oraşului Milano şi a regiunilor învecinate - Veneto şi Emilia Romagna, dar cazurile se răspândesc pe întreg teritoriul italian.

Miercuri, spitalul de boli infecţioase Spallanzani din Roma a declarat că are 20 de pacienţi cu coronavirus, în timp ce unele cazuri au fost tratate la domiciliu în capitala Italiei.

Sicilia a raportat 18 cazuri.

Focarul a afectat deja industria turismului italian şi este de natură să slăbească situaţia deja problematică a finanţelor italiene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe