Virusul Wuhan în Moldova: 118 cazuri noi ridică numărul total la 1147, 27 decese şi 43 cazuri tratate

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat că pe parcursul zilei de miercuri, 8 aprilie, au fost confirmate oficial 118 persoane infectate cu coronavirus, din 629 de probe prelevate. Astfel, până la acest moment în Republica Moldova au fost efectuate 5737 de probe, dintre care 1174 au fost confirmate pozitiv.

Numărul cazurilor confirmate pe parcursul zilei de astăzi: 2 cazuri sunt de import din Federaţia Rusă şi Marea Britanie, iar celelalte 116 cazuri sunt cu transmitere locală din Chişinău 48, Soroca 11, Orhei 9, regiunea transnistreană 10, Ştefan Vodă 7, Glodeni 6, Edineţ 5, Făleşti 5, Străşeni 3, Călăraşi 2, Bălţi, Cantemir Criuleni, Donduşeni, Hânceşti, Ialoveni, Nisporeni, Rezina, Taraclia şi Ungheni câte un caz.

Precizăm că în ultimele 24 de ore, au decedat încă 5 persoane, dintre acestea un bărbat originar din raionul Cahul, în vârstă de 71 de ani, internat în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă, la data de 2 aprilie şi un altul din Glodeni, în vârstă 62 ani, internat în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă, la data de 6 aprilie.

Ulterior, pe parcursul zilei au fost confirmate încă 3 decese, printre care un bărbat din raionul Soroca, în vârstă de 80 ani, unul din raionul Glodeni, în vârstă de 80 ani, şi cel de-al treilea bărbat din oraşul Tiraspol, în vârstă de 66 ani. Până în prezent, 27 persoane au decedat în urma infecţiei cu virusul Wuhan în Republica Moldova, iar 43 persoane au fost declarate tratate de infecţie.

Tot pe parcursul zilei de miercuri au fost confirmate alte 27 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 5, asistenţi medicali - 9, felceri - 3, farmacişti - 1, personal auxiliar - 9 persoane. În total, până în ziua de azi, au fost confirmate 317 cazuri de infectare a personalului medical.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe