Viorica Tătaru, către carabinierii din R. Moldova: Presa nu vă este duşman

Doresc ca toţi carabinierii să fie informaţi despre drepturile reporterilor, care nu pot fi împiedicaţi, agresaţi, intimidaţi atunci când îşi exercită munca în interesul cetăţenilor ţării, afirmă reportera de la Ziarul de Gardă.
Viorica Tataru, reporteră la Ziarul de Gardă din R. Moldova
Viorica Tataru, reporteră la Ziarul de Gardă din R. Moldova (facebook.com/Ştefan Grigoriţă)

Reportera de la Ziarul de Gardă Viorica Tătaru, care la mitingul PD de duminică a fost agresată de către carabinieri, fiindu-i interzis să filmeze în „zona de securitate”, a anunţat că a depus plângere la sectorul de poliţie.

Jurnalista a menţionat că doreşte ca şeful trupelor de carabinieri şi toţi cei care reprezintă Departamentul Trupelor de Carabinieri să fie informaţi despre drepturile reporterilor, care nu pot fi împiedicaţi, agresaţi, intimidaţi atunci când îşi exercită munca în interesul cetăţenilor acestei ţări.

„Vă rog să înţelegeţi, presa nu este duşmanul dumneavoastră, ci munceşte în rând cu voi. Haideţi să ne respectăm reciproc şi să învăţăm a ne purta civilizat”, a conchis Viorica Tătaru.

Jurnalişti de la Agora, Ziarul de Gardă şi Radio Europa Liberă au fost brutal împiedicaţi de către ofiţeri de securitate şi carabinieri să-şi îndeplinească munca la mitingul PD sub pretextul „măsurilor necesare de securitate”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe