VIDEO Bucureşti: Peste 9.000 de persoane, la mitingul PDL pentru Traian Băsescu

La mitingul organizat joi seară de PDL în Piaţa Revoluţiei din Capitală au fost prezente peste 9.000 de persoane, potrivit organizatorilor. Majoritatea participanţilor au purtat haine de culoare albă, iar unii dintre ei au avut şepci marinăreşti pe cap.
Miting Pro Băsescu în Piaţa George Enescu (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
26.07.2012

La mitingul organizat joi seară de PDL în Piaţa Revoluţiei din Capitală au fost prezente peste 9.000 de persoane, potrivit organizatorilor. Majoritatea participanţilor au purtat haine de culoare albă, iar unii dintre ei au avut şepci marinăreşti pe cap.

Pe scenă s-au perindat lideri ai PDL ca Vasile Blaga, Cristian Preda, Monica Macovei, Theodor Stolojan, precum şi politicienii Mihai Răzvan Ungureanu şi Mihail Neamţu.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu le-a vorbit şi el participanţilor la miting.

"Am acum o întrebare pe care am pus-o şi în 2007, când am fost suspendat din funcţie prin votul Parlamentului din 6 iulie. Au spus ei împotriva avizului Curţii Constituţionale că aş fi încălcat Constituţia. De atunci niciun politician, niciun jurnalist şi niciun cetăţean al acestei ţări nu a reusit să-mi spună ce articol din Constituţia României am încălcat. Ştie cineva din această piaţă care este articolul din Cosntituţie pe care l-am încălcat?", a spus Traian Băsescu

Apoi, el a spus că nu ştie ce articol din Constituţie a încălcat, dar ştie că a încălcat "ceea ce oamenii politici de după revoluţie cred că trebuie să fie o lege nescrisă - aceea de a fi intangibili pentru justiţie".

Traian Băsescu a citit din acordul atribuit liderilor USL şi Consiliului Naţional al Societăţii Civile (CNSC), care ar fi fost semnat şi de preşedintele Sindicatul Cadrelor Militare Disponiblizate, Mircea Dogaru.

"Rezerviştii nu sunt reprezentaţi de acest colonel anarhist aflat în solda lui Voiculescu. Aceasta este misiunea principală a domnilor Ponta, Antonescu, Constantin: să desfiinţeze instituţiile care luptă împotriva corupţiei. Pentru ei, perspectiva puşcăriei e cea pe care n-o pot accepta, pentru că încă mai gândesc că într-o ţară care a intrat de 5 ani în UE ceasul mai poate fi dat înapoi. Ăştia sunt oameni care astăzi deţin puterea în România, oameni care au toate uşile închise", a mai spus Traian Băsescu.

Apoi, Traian Băsescu a adăugat că poporul român nu vrea o ţară izolată.

"De aceea, trebuie să le spunem acestor oameni, prin atitudinea noastră, prin modul de a ne manifesta în 29 că a venit vremea să plece din politică. Noi nu vom merge să le validăm lovitura de stat din perioada 3-6 iulie", a mai spus Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor