RA-APPS pregătise Vila Dante pentru un fost şef de stat, dar nu unul anume

Conducerea RA-APPS a precizat, într-un răspuns oficial pe care l-a trimis Secretariatului General al Guvernului, că Vila Dante a fost renovată pentru a fi atribuită unui fost şef de stat, dar fără a fi nominalizată o anumită persoană.
Traian Băsescu, preşedintele României (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
26.07.2012

Conducerea RA-APPS a precizat, într-un răspuns oficial pe care l-a trimis Secretariatului General al Guvernului, că Vila Dante a fost renovată pentru a fi atribuită unui fost şef de stat, dar fără a fi nominalizată o anumită persoană.

RA-APPS mai precizează că mobilierul de la Vila Dante a fost achiziţionat special pentru o reşedinţă de locuit şi nu pentru o vilă de protocol, urmând ca, în 2014, să fie adoptată o hotărâre prin care imobilul să fie atribuit "unui fost şef de stat". În perioada ianuarie 2010-martie 2011, Vila Dante a fost utilizată pentru organizarea de întâlniri şi mese oficiale pentru Guvern, Senat, Camera Deputaţilor şi Administraţia Prezidenţială, iar din aprilie 2011 a intrat în reparaţii capitale pentru că era degradată.

RA-APPS a alocat pentru lucrări sumă totală de 2,43 milioane lei. "În urma discuţiilor dintre SGG şi RA-APPS, destinaţia Vilei Dante a fost gândită ca o viitoare reşedinţă pentru un fost şef de stat, motiv pentru care mobilierul a fost achiziţionat special pentru o reşedinţă de locuit şi nu pentru o vilă de protocol (cost mobilier-555.930 lei). La finalizarea lucrărilor, vila a fost preluată de SPP, urmând ca la momentul oportun, respectiv 2014, SGG să promoveze o hotărâre de guvern pentru schimbarea destinaţiei imobilului, din vilă de protocol în vilă de destinaţia de reşedinţă oficială pentru un fost şef de stat", se arată în documentul de la RA-APPS.

"Am auzit că Băsescu vrea să depună o plângere penală împotriva mea pentru că am dezvăluit publicului larg faptul că, din bani publici, şi-a pregătit o vilă de protocol pentru perioada de încheiere a mandatului. Mi-e teamă ca nu va face nicio plângere penală, mi-aş dori să facă, pentru că în faţa procurorilor zecile de angajaţi ai RA-APPS, membri ai SPP, cei care au lucrat acolo, vor veni şi vor depune mărturie pentru faptul că preşedintele Traian Băsescu este cel care în mod direct a cerut, a inspectat, a văzut toate lucrările făcute acolo", a spus Ponta.

Traian Băsescu a respins acuzaţiile aduse de premierul Ponta care a declarat că preşedintele suspendat a cheltuit din bani publici peste un milion de euro pentru repararea şi amenajarea vilei în care ar fi urmat să se mute din 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor