Victor Ponta vrea să taie pensiile torţionarilor

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a declarat marţi seară în cadrul unei emisiuni TV că vrea să taie pensiile torţionarilor din închisorile comuniste prin intermediul unei ordonanţe de urgenţă, cu condiţia ca Parchetul General să-i ofere un suport juridic minim.

"Ceea ce face Parchetul, reluând dosarele, e foarte bine. În măsura în care, pe baza unor constatări ale Parchetului, pot să intervin legislativ, imediat, prin ordonanţă de urgenţă, o să reglementez acest lucru. Am nevoie însă de o constatare juridică, nu aştept o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, dar de un suport juridic minim am nevoie. Îmi asum riscul să mă dea în judecată după aia. Dacă se putea pe nimic, dădeam ordonanţa mâine", a declarat Victor Ponta.

Unul dintre cei mai teribili torţionari, Alexandru Vişinescu, fostul comandant al închisorii de la Râmnicu Sărat are o pensie de aproximativ 4.000 de lei, conform propriilor declaraţii.

Întrebat ce ce politicienii nu au abordat mai devreme acest subiect, Victor Ponta a răspuns ironic: "De ce nu s-a făcut în 24 de ani? O să ne spună domnul Băsescu pe Muntele Găina. Şi domnul Băsescu a fost securist, are o simpatie pentru personaje ca Vişinescu".

Torţionarul Alexandru Vişinescu

Alexandru Vişinescu a fost comandantul Penitenciarului Râmnicu Sărat din anul 1956 şi până la desfiinţarea închisorii, în 1963, fiind şi ultimul comandant al închisorii.

Recent IICCMER a publicat un material despre Alexandru Vişinescu, călăul de la Râmnic, închisoarea comunistă unde au fost torturaţi numeroşi români, printre care şi Ion Mihalache.

Acesta a condus închisoarea Râmnicu Sărat în perioada în care liderii politici Corneliu Coposu, Ion Mihalache sau Ion Diaconescu au fost torturaţi şi supuşi unor tratamente inumane în această închisoare. Vişinescu este responsabil de moartea mai multor dizidenţi politici, în special elita politică a PNŢ.

Din documentele de arhivă şi cele memorialistice reiese că Alexandru Vişinescu era un torţionar dur şi lipsit de omenie, care avea plăcerea să terorizeze.

La Parchetul General s-a depus o plângere penală pe numele fostului comandant al închisorii Râmnicu Sărat, locotenent-colonel (r) Alexandru Vişinescu, care este acuzat de omor deosebit de grav.

„Faptele lui Alexandru Vişinescu pot fi încadrate în infracţiunea de omor deosebit de grav, săvârşit prin cruzimi şi asupra mai multor persoane, prevăzută de art.176 alin. 1 lit. a şi b din Codul Penal Român”, se arată în sesizarea penală înaintată de IICCMER către Parchetul General.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne