Victor Ponta speră ca, până pe 23 august, să fie numit un ministru la Transporturi

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, în cadrul unei şedinţe de Guvern, că speră ca, până la sfârşitul săptămânii viitoare, la Ministerul Transporturilor să fie numit "un ministru definitiv."

”Sper ca săptămâna viitoare să avem, în sfârşit, un ministru al Transporturilor. Cu CSAT ne-am lămurit: nu ştie domnul preşedinte nimic de rău despre CFR Marfă că dacă ştia spunea la CSAT. Dacă nu a spus la CSAT, publicaţi Hotărârea de Guvern, intrăm în procedură normală şi, în general, cine nu are nimic de spus, nu ştiu de ce vorbeşte. Îmi exprim dorinţa şi speranţa că un ministru definitiv să preia, de săptămâna viitoare, toate lucrurile de la Transporturi”, a declarat Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu preciza pe 22 iulie, în cadrul unei declaraţii de presă, că, în opinia lui, numirea lui Silaghi ca ministru al transporturilor este inoportună, având în vedere ”ineficienţa totală a domnului Silaghi cât a fost ministru”. Şeful statului a declarat că va lua o decizie finală cu privire la propunerea de numire în funcţia de ministru al Transporturilor a liberalului Ovidiu Silaghi pe data de 23 august.

”Iată care sunt elementele, în primul rând o chestiune de imagine a domnului Silaghi, în al doilea rând, o chestiune de responsabilitate pentru privatizare, care mă fac să continui să reflectez la varianta Silaghi. Vă pot spune că, în mod legal, ministrul interimar al Transporturilor [Victor Ponta] îşi termină mandatul pe 25 august, iar eu anunţ public că voi lua o decizie definitivă - n-am reuşit să schimb opţiunea celor doi (a premierului şi a preşedintelui Senatului - n.r.) - cu privire la domnul Silaghi pe data de 23 august”, a afirmat Traian Băsescu, subliniind că resimte responsabilitatea desemnării noului ministru al Transporturilor în contextul în care cea mai mare companie de transport marfă din România urmează să fie privatizată.

Motivele pentru care Traian Băsescu nu îl vrea pe Silaghi

”Lipsă de încredere, o imagine destul de slabă şi punerea unui ministru în faţa unui proces despre care nu ştie nimic” - sunt cele trei motive principale pentru care Traian Băsescu nu îl vrea pe Silaghi la Transporturi.

Şeful statului a precizat că până în prezent nu a i-a fost înaintată nici o altă nominalizare pe această funcţie în afară de Ovidiu Silaghi. Preşedintele şi-a motivat reticenţa faţa de numirea lui Silaghi prin faptul că de-a lungul activităţii sale din trecut la Ministerul Transporturilor, acesta nu s-a evidenţiat cu absolut nimic. ”Am observat ineficienţa totală a domnului Silaghi cât a fost ministru. Un om fără performanţă care nu aduce nimic important ca imagine guvernului Ponta”, a declarat preşedintele.

"Cât a fost ministru, nu a reuşit să mişte măcar un pas doi în procesul de deblocare a fondurilor europene", a mai explicat Băsescu.

”Cred că e inoportună desemnarea unui ministru care nu a fost implicat în niciun fel în procesul de privatizare al CFR. E o companie mare. Compania a fost şi în atenţia CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Ţării - n.r.). CSAT se ocupă doar de problemele de securitate naţională. CSAT a solicitat un investitor strategic”, a afirmat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne