Victor Ponta: România este pregătită să investească în R. Moldova

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

În contextul în care România are creştere economică poate să investească în Republica Moldova, însă trebuie să existe un control la Chişinău, ca banii să ajungă în proiectele planificate, a declarat marţi, în cadrul unui interviu pentru Radio Moldova, premierul Victor Ponta, relatează agenţia IPN, citată de Agerpres.

Primul ministru al României a anunţat că va discuta acest subiect cu omologul său de la Chişinău, Valeriu Streleţ, cu ocazia vizitei ce urmează să o efectueze în ţara vecină pe 27 august. Victor Ponta s-a declarat mulţumit de faptul că, în ultimii 2-3 ani, s-a trecut de la vorbe la fapte în relaţiile dintre cele două ţări, amintind de construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni, renovarea grădiniţelor, donaţia de microbuze.

Nu întâmplător, România a ajuns principalul partener comercial al R. Moldova, a precizat premierul Ponta, adăugând însă că "mai sunt multe de făcut pe partea de infrastructură, pe partea de reforme". România va continua să-şi sprijine vecinii de peste Prut în procesul de modernizare şi de reformare.

"Voi spune la Chişinău că tot ce poate face România pentru a ajuta Moldova în momentele complicate va face. Nu v-am lăsat la greu şi nici nu se pune problema să vă lăsăm", a ţinut să sublinieze Victor Ponta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne