Victor Ponta nu e de acord cu proiectul privind graţierea, chiar dacă "Mădălin Voicu este un personaj simpatic"

Liderul PSD, Victor Ponta a precizat miercuri că nu este de acord cu proiectul graţierii propus de deputatul PSD Mădălin Voicu şi de şeful Comisiei drepturilor omului, Nicolae Păun. Totodată, el a declarat că România este foarte aproape să fie condamnată la CEDO pentru supraaglomerarea penitenciarelor.
Victor Ponta, conferinţă de presă la Palatul Victoria. (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
04.10.2012

Liderul PSD, Victor Ponta a precizat miercuri că proiectul graţierii propus de deputatul PSD Mădălin Voicu şi de şeful Comisiei drepturilor omului, Nicolae Păun, nu are acordul său. Totodată, el a declarat că România este foarte aproape să fie condamnată la CEDO pentru supraaglomerarea penitenciarelor.

"Nu sunt de acord cu acest proiect. Mădălin Voicu este un personaj special, simpatic, dar cred că pierde voturile celor care nu au oameni în puşcărie", a declarat Ponta la Realitatea TV.

De asemenea, el a adăugat însă că România este foarte aproape să fie condamnată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru supraaglomerarea penitenciarelor.

În fapt, pedepsele cu închisoarea de până la 6 ani inclusiv, precum şi pedepsele cu amendă, aplicate de instanţă, ar putea fi graţiate în întregime, în timp ce infracţiunile pedepsite cu privarea de libertate până la 4 ani inclusiv sau amendă ar putea fi amnistiate, conform unui proiect depus la Cameră.

Prevederile sunt cuprinse în proiectul de lege intitulat "Lege pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse", iniţiat de către deputatul PSD Mădălin Voicu şi de către preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, Nicolae Păun.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor