Victor Ponta: "Ne batem cu dl Băsescu? Ce nu ne-a lăsat să facem?"

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a anunţat luni că a discutat şi trimis către preşedintele Traian Băsescu mandatul de reprezentare la Consiliul European.

"Astăzi am discutat şi am trimis către preşedintele României mandatul de reprezentare la Consiliul European şi acolo sunt câteva lucruri extrem de importante care ţin de strategia energetică a României, avem pentru mâine în şedinţa de Guvern decizii importante de luat. Dacă nu mă înşel, săptămâna aceasta trebuie depus raportul Forumului Constituţional, deci mergem mai departe în Parlament cu modificarea Constituţiei", a arătat Ponta, înaintea reuniunii Biroului Permanent Naţional al PSD.

El a adăugat că, după ce va reveni de la Bruxelles, va avea o nouă întâlnire cu colegii liberali din USL, arătând că a primit anumite garanţii din partea preşedintelui PNL, dar a subliniat că acestea trebuie puse şi în practică.

"(...) Deci sunt importante şi faptele de acum încolo, nu doar declaraţiile. Noi mergem mai departe. Dar până nu se restabileşte acel protocol înseamnă că practic e suspendat, nu? Nu ştiu dacă reuşim astăzi, probabil după ce mă întorc de la Bruxelles o să avem o nouă întâlnire'', a precizat Ponta.

Premierul a mai afirmat că USL are de guvernat România şi "vreau să înţeleagă toţi liberalii, nu doar cei din Guvern, ci şi cei care cârtesc pe margine, că nu putem să guvernăm când unul încarcă, doi descarcă. Trebuie să fim foarte serioşi. (...)

Victor Ponta a mai declarat că acum nu mai poate da vina pe Traian Băsescu şi nici pe Comisia Europeană.

"Suntem la guvernare, avem puterea de a lua decizii, ne batem cu dl Băsescu? Ce nu ne-a lăsat să facem? Important e să nu ne mai batem cu nimeni, să ne batem cu capacitatea noastră de a guverna România, de a scoate din criză, de a absorbi fondurile europene, de a face autostrăzi, de a face lucrurile pe care oamenii le aşteaptă de la noi. Povestea asta cu ne batem. Nu ne mai batem, acum aplicăm, acum construim şi guvernăm România", a mai notat Victor Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne