Victor Ponta îşi dă demisia "în alb" din PSD. Replica lui Dragnea

Este deja de notorietate faptul că relaţia dintre Victor Ponta şi liderul PSD Liviu Dragnea este una extrem de tensionată. Astăzi, fostul premier a anunţat că îi trimite rivalului său demisia sa "în alb".
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul premier Victor Ponta a anunţat că îi va trimite preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, demisia sa "în alb", astfel încât, atunci când se "supără foarte tare" pe el, să poată acţiona în consecinţă. Replica liderului PSD nu s-a lăsat mult aşteptată.

"Dreptul la care ţin foarte mult este acela să-mi spun opinia şi o să-mi spun opinia. Dacă deranjez, am văzut că deranjez, de astăzi o să-i trimit domnului Dragnea, ştiţi că eu nu vreau să mă dea nimeni afară din partid, o să-i trimit demisia mea în alb şi când îl supăr foarte tare, o introduce şi a scăpat de mine. Dar să tac din gură, nu o să tac pentru că nu pot la vârsta asta să mai tac din gură", a declarat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Fostul premier a subliniat că susţine Guvernul Grindeanu şi îndeamnă, în continuare, oamenii să voteze cu PSD, aşa cum a făcut şi anul trecut.

"Nu am nicio conspiraţie în minte şi m-a amuzat când am citit poveştile care îi plac lui Liviu foarte tare. Ultima mea conversaţie telefonică cu domnul Dragnea a fost în decembrie, când m-a sunat să mă întrebe dacă e adevărat că mă văd seara cu Teodorovici, cu Bănicioiu să conspirăm. I-am închis telefonul. M-am filmat, eram la vreo 3.000 km distanţă, pe un teren de golf, şi i-am trimis filmarea.

I-am spus: 'nu te mai lua după toţi nebunii'. Deci, aşa este şi cu conspiraţia de acum. Nu am nicio conspiraţie. Am un singur lucru: vreau să spun ceea ce cred şi, dacă nu am dreptate, mă bucur cel mai tare. Adică, dacă noi o să fim puternici în Europa, nu cum zic eu că nu o să contăm, dacă o să meargă şi o să duduie economia şi o să crească salariile, sunt cel mai fericit că vreau să trăiesc în România", a precizat Ponta.

În acelaşi timp, fostul lider PSD a afirmat că, dacă deranjează pe cineva, va rămâne independent.

"Sunt nişte lucruri pe care le văd şi pe care le spun cu toată dorinţa de bine. Dacă cineva e deranjat de asta, rămân un independent şi vă rog să nu mă mai băgaţi în seamă, să nu mai daţi ce spun eu. Dacă domnul Dragnea vrea să se folosească de demisia mea...", a adăugat Victor Ponta.

Întrebat dacă mai are o relaţie de prietenie şi colaborare cu Dragnea, Ponta a replicat: "Nu, hai să fim serioşi! Domnul Dragnea e politician, trebuie să zică da. Eu nu mai sunt om politic, aşa că pot să spun nu. Fiecare cu problemele domniei sale".

Legat de afirmaţiile lui Dragnea potrivit cărora acesta ar discuta cu el, fostul premier a răspuns: "Cred că telepatic".

"Nu sunt de acord ca Victor Ponta să plece din partid. Am citit, încerc să înţeleg ce a spus, dacă îmi va trimite o demisie în alb, nu o voi activa. Nu cred, nu concep ca un fost preşedinte al partidului să primească un tratament ca cel pe care l-a avut Mircea Geoană şi este o greşeală pe care noi am făcut-o cu Mircea Geoană", a fost replica lui Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne