Victor Ponta: „Nu plec până nu mărim pensiile şi în 2016”

Somat de Opoziţie şi de o parte din populaţie să demisioneze, premierul Ponta susţine că nu pleacă din fruntea Guvernului pentru a putea mări pensiile bătrânilor.
Corturile PNL anti-Ponta distruse
Corturile PNL anti-Ponta distruse (credit: Ovidiu Raeţchi)

Trimis în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălarea banilor, premierul Victor Ponta le-a transmis joi pensionarilor, la Târgu-Jiu, că nu va pleca din funcţia pe care o deţine până nu va mări pensiile şi în 2016, relatează Agerpres.

„În 2013 am reuşit să creştem pensiile, în 2014 la fel, în 2015 la fel şi îmi zicea cineva aici când am intrat să nu plec de la guvernare. Nu plec, pentru că trebuie să mărim pensiile şi în 2016 şi când vor veni unii care nu au tăiat pensii, ci le-au mărit şi au avut grijă de pensionari, atunci îi lăsăm pe ei”, a declarat Victor Ponta.

Reamintim că premierul Ponta, a cărui demisie este cerută insistent de Opoziţie şi de o parte din societatea civilă, a afirmat, tot ieri, că va rămâne în funcţie până la alegerile de la finele lui 2016, dacă este susţinut de Coaliţie, însă, dacă se găseşte o formulă mai bună în Coaliţie, el o va susţine.

„Guvernul actual nu este pe persoană fizică, este al coaliţiei PSD-UNPR-ALDE-Minorităţi. Oriunde se găseşte o formulă mai bună, eu o sprijin. Ăsta e motivul pentru care nici nu am demisionat, să demisionez eu şi să vină nea Predoiu şi Gorghiu, ar fi o trădare. Coaliţia s-a dovedit a fi foarte stabilă. Din 7 mai tot aud că voi fi schimbat din fruntea guvernului. La un moment dat acest lucru se va întâmpla. Ar fi o greşeală să tot comentăm. Nu am de gând să stau toată viaţa, atâta timp cât va exista sprijin de la coaliţia de guvernare până la alegerile din decembrie îmi fac datoria, după nu o să mai rămân eu, ca să fie clar”, a declarat Ponta.