Alina Gorghiu: Am luat decizia de a nu mai sta la masă cu cei patru lideri ai coaliţiei de guvernare

În urma unei şedinţe de urgenţă, liberalii au decis să nu mai stea de vorbă cu liderii Puterii până când aceştia nu scapă de Victor Ponta.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Florin Chirila/Epoch Times)

La scurt timp după ce moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta a picat în Parlament, liberalii s-au reunit într-o şedinţă de urgenţă la finalul căreia copreşedinţii partidului, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au anunţat că PNL a luat decizia de a nu mai sta la masa discuţiilor cu liderii partidelor din cadrul coaliţiei de guvernare.

"Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL a venit pentru a susţine nişte valori, principii. Nu a fost făcută din motive de oportunitate sau calcul politic. Lucrul ăsta nu îl pricepe PSD. Ponta va fi premier câtă vreme ceilalţi trei lideri de partide de la coaliţie vor susţine varianta de premier compromis. Azi am luat decizia să refuzăm să ne aşezăm la masă cu cei patru lideri de partide politice care duc România pe un drum greşit, până când vor renunţa la soluţia compromiţătoare pentru România - Victor Ponta prim-ministru. Din păcate azi am constatat că PSD nu se va schimba. Nu are niciun fel de aplecare pentru discuţii serioase.

Vom face opoziţe cum am făcut şi până acum. Ne vom continua proiectele. Asta nu înseamnă că ne vom mai aşeza la masă cu ei până nu îşi rezolvă această problemă. E o incompatibilitate flagrantă între ceea ce clamează domnul Dragnea pe holurile Parlamentului şi ce se întâmplă la vot. (...) În momentul în care am spus că Ponta este nefrecventabil, ne-am aşezat la masă pe o temă fundamentală pentru România, Codul Fiscal. Ne-am aşeazat la masă cu liderii acelor partide politice. Astăzi, prin moţiunea de cenzură, s-au separat apele", a declarat Alina Gorghiu, citată de b1.ro.

La rândul lui, celălalt şef al liberalilor, Vasile Blaga, a subliniat faptul că moţiunea de cenzură depusă de liberali a avut rolul de a arăta cine îl susţine pe premierul Victor Ponta.

"Moţiunea trebuia depusă de PNL când Ponta a fost trimis în judecată. Moţiunea are misiunea de a limpezi şi apele. Şi am văzut cine sprijină acest drum greşit al României, acest premier cu care nu mai discută nimeni în Europa", a afirmat Vasile Blaga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne