Victor Ponta: Dacă acuzaţiile făcute de ANI sunt adevărate, miniştrii nu vor mai face parte din Guvern

Premierul Victor Ponta.
Premierul Victor Ponta. (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a luat act de acuzaţiile făcute de Agenţia Naţionala de Integritate (ANI) privind incompatibilitatea celor patru oficiali şi le-a transmis acestora ”să lămurească cât mai rapid” lucrurile pentru că este campanie electorală, iar dacă se vor dovedi a fi adevărate, aceştia nu vor mai face parte din Guvern.

Victor Ponta a declarat, într-un comunicat al Guvernului, că ”din primele date, am constatat că sesizările nu se referă la probleme de incompatibilitate legate de activitatea lor în cadrul echipei guvernamentale, ci la elemente din trecut”.

Premierul le-a solicitat celor patru demnitari ”să demareze toate procedurile legale permise pentru a-şi prezenta punctul de vedere în faţa instituţiei şi, dacă este cazul, pentru a contesta acuzaţiile care li se aduc” şi a adăugat ca fiind prima zi a campaniei electorale ”astfel de situaţii nu trebuie să fie folosite politic, fiind necesar a fi lămurite rapid”.

Primul ministru a afirmat că, dacă acuzaţiile făcute de ANI se vor dovedi întemeiate, cei în cauză nu vor mai face parte din echipa guvernamentală.