Victima incidentului de viol din India urmează tratament în Singapore

Epoch Times România
28.12.2012

O femeie din India, care a fost victima unui viol în grup şi unei bătăi brutale la începutul acestei luni în New Delhi, a fost transportată la Singapore pentru continuarea tratamentului, în timp ce prim-ministrul indian promite să se concentreze pe problema siguranţei femeilor.

Dr. Kelvin Loh, directorul executiv al Spitalului Mount Elizabeth din Singapore, a declarat că victima de 23 de ani a ajuns la unitatea sa joi dimineaţa, în "stare extrem de critică." El a spus că "înainte de sosirea ei, ea a suferit deja alte trei intervenţii chirurgicale abdominale şi a făcut un stop cardiac în India."

În cursul aceleiaşi zile, B.D. Athani, chestorul medical al spitalului din India unde a fost tratată, a declarat că spitalul din Singapore are un sistem avansat de transplant de multi-organe şi că au fost luate măsuri pentru că familia femeii să o însoţească acolo.

"Pe baza avizului unei echipe de medici, guvernul din India a făcut aranjamentele necesare ca pacienta să fie transportată într-o ambulanţă aeriană bine echipată către renumitul spital identificat de medici, asta implicând o călătorie minimă, astfel încât ea să primească tratament medical de ultimă oră, ce poate dura probabil mai multe săptămâni", a spus Athani.

Ministrul indian de interne Sushilkumar Shinde a declarat că "în ciuda eforturilor depuse de medicii noştri, victima continuă să fie în stare critică, iar starea ei fluctuantă de sănătate rămâne o cauză de îngrijorare pentru noi toţi."

Ce s-a întâmplat

Pe 16 decembrie, femeia călătorea într-un autobuz, când un grup de bărbaţi aflaţi în vehicul au violat-o şi bătut-o cu un toiag de fier şi apoi au aruncat-o din autobuz.

Poliţia a arestat şase presupuşi atacatori, care sunt acuzaţi de viol şi tentativă de omor.

Prim-ministrul indian Manmohan Singh a declarat la o conferinţă de joi privind dezvoltarea că atacuri împotriva femeilor se întâmplă "în toate statele şi regiunile" şi necesită o mai mare atenţie din partea oficialilor naţionali şi locali.

"Siguranţa şi securitatea femeilor este cea mai mare preocupare pentru guvernul nostru", a spus prim-ministrul. "O comisie de anchetă este în curs de înfiinţare pentru a ancheta exact aceste aspecte în capitală."

Singh a declarat că în India nu poate exista o dezvoltare semnificativă fără participarea activă a femeilor şi că securitatea lor trebuie asigurată.

Investigaţia

Guvernul a anunţat miercuri o comisie care va analiza răspunsul poliţiei la atac, în timp ce un alt consiliu este însărcinat cu sugerarea de moduri pentru a face capitala mai sigură pentru femei şi de modificări ce trebuie aduse legii pentru a crea pedepse mai aspre pentru astfel de infracţiuni.

Într-o nouă măsură ce vizează combaterea violenţei împotriva femeilor, ministrul adjunct de interne Ratanjit Singh a spus că numele şi fotografiile violatorilor condamnaţi vor fi postate pe site-ul ministerului, ca să fie făcuţi de ruşine în mod public.

Violul în grup a stârnit zile de proteste pe scară largă în New Delhi, cerându-i guvernului să abordeze infracţiunile împotriva femeilor. Joi, sute de demonstranţi au încercat să mărşăluiască în clădirile guvernamentale din capitală, dar au fost opriţi de poliţişti înarmaţi cu tunuri cu gaze lacrimogene şi apă.

Critici publice

Între timp, Abhijit, fiul preşedintelui indian Pranab Mukherjee, a fost aspru criticat joi pentru că a spus că protestatarele nu erau studente, ci femei "afectate şi pictate", care erau foarte machiate şi care cred că este la modă să protesteze. El a declarat că demonstraţiile "trebuie să facă parte dintr-un plan ascuns al vreunui partid politic."

Mukherjee a cerut ulterior scuze activiştilor şi liderilor politici, iar sora lui a criticat observaţiile sale.

Unele informaţii pentru acest raport au fost furnizate de AP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor