Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului a căzut în plasa procurorilor DNA

Pe lista neagră a procurorilor DNA se mai adaugă un nume cu greutate din sistem - Lazăr Iordache, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale.
(Captură Foto)

UPDATE. Tribunalul Bucureşti a dat undă verde, marţi, propunerii DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a vicepreşedintelelui Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, Lazăr Iordache.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

* * *

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, Iordache Lazăr, a fost pus sub urmărire penală şi reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de dare de mită şi cumpărare de influenţă, se arată într-un comunicat remis marţi de procurorii anticorupţie.

Oficialul urmează să fie prezentat în cursul zilei de marţi în faţa magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

"În perioada aprilie – iunie 2016, inculpatul Iordache Lazăr i-a promis unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Ministerului Sănătăţii un procentaj de 5% din sumele alocate de Ministerul Sănătăţii pentru două spitale (destinate construirii unei staţii de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale), iar la data de 28 aprilie 2016 i-a remis suma de 126.000 lei în legătură cu atribuţiile de serviciu ale funcţionarului privind semnarea alocărilor bugetare către acele spitale şi pentru ca acesta să îşi exercite influenţa asupra persoanelor responsabile din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare.

Sumele de bani promise şi remise de Iordache Lazăr proveneau chiar din fondurile alocate de Ministerul Sănătăţii pentru realizarea, la cele două spitale, a proiectelor de construire a unei staţii de epurare, respectiv dotarea cu echipamente medicale", se arată în comunicatul remis de procurori.

Instituţia condusă de Vlad Voiculescu a anunţat că persoana din conducerea Ministerului Sănătăţii indicată în comunicatul DNA este denunţătorul în acest caz.

"Ministerul Sănătăţii precizează că "persoana cu funcţie de conducere" din cadrul instituţiei este denunţătorul din acest caz. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, sprijină eforturile de combatere a corupţiei şi subliniază din nou necesitatea unui mecanism de fundamentare şi supraveghere a investiţiilor din sistemul sanitar", se arată în comunicatul transmis de minister.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne