Vicepremierul Ungariei, nemulţumit de DNA: Lideri maghiari, acuzaţi "pe baze evident false"

Lupta împotriva corupţiei este importantă, dar unii lideri maghiari din România au fost acuzaţi de fapte de corupţie "pe baze evident false", este de părere vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen.
Zsolt Semjen
Zsolt Semjen (orientpress.hu)

Vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen, a ameninţat că Guvernul de la Budapesta va lua măsuri ferme împotriva atacurilor asupra unor lideri maghiari din România, atacuri "menite să intimideze", relatează b1.ro.

Făcând referire la situaţia cetăţenilor de etnie maghiară din România, Serbia, Slovacia şi Ucraina, înaltul oficial a precizat că până la finalul mandatului actualului Executiv, Ungaria va acorda cetăţenie unui număr de peste un milion de maghiari care trăiesc peste hotare.

Cu privire la situaţia unor politicieni din România, vicepremierul Ungariei a declarat că lupta împotriva corupţiei este importantă, dar că este "absurd" că lideri maghiari au fost acuzaţi de fapte de corupţie "pe baze evident false".

În ceea ce priveşte alegerile parlamentare din ţara noastră, Zsolt Semjen a subliniat că este o chestiune de interes naţional pentru Ungaria ca UDMR să facă parte din Parlamentul României, iar, în opinia lui, rezultatul obţinut de partid la scrutinul din decembrie este unul "foarte bun".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne