Vicepremierul avertizează: Prăbuşirea Italiei ar însemna prăbuşirea euro

Prăbuşirea economiei în peninsula europeană ar însemna prăbuşirea euro, a avertizat duminică vicepremierul Italiei Antonio Catricala.
(photos.com)
Liviu Şerbănescu
25.06.2012

Prăbuşirea economiei în peninsula europeană ar însemna prăbuşirea euro, a avertizat duminică vicepremierul Italiei Antonio Catricala.

"Europa şi partenerii noştri nu trebuie să ne ajute pe noi, ci pe ei înşişi. Doar o Europa mai puternică şi mai unită poate avea un viitor", a susţinut acesta, relevă cotidianul "Il Messaggero".

Deja costurile de finanţare a Italiei au depăşit pe pieţele secundare nivelul de 6% pentru obligaţiunile de stat cu maturitatea la 10 ani.

Mai mult, valoarea acestora se apropie de pragul psihologic de 7%, prag de la care datoria este considerată nesustenabilă.

În cazuri similare, Grecia, Irlanda şi Portugalia au solicitat ajutor extern după ce costurile de finanţare au depăşit 7%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor