Verificarea şcolilor doctorale, dinamitată. Ciucu: PSD este ca o ciumă, rade tot ce poate!

Una după alta, măsurile reformiste ale tehnocraţilor sunt dinamitate de noua putere. Mai nou, ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, succesorul lui Mircea Dumitru, a decis că şcolile doctorale din cadrul universităţilor nu vor mai fi evaluate anul acesta, a remarcat nemuţumit liberalul Ciprian Ciucu.
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Epoch Times România)

Pe vremea când era ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru a anunţat procesul de evaluare a şcolilor doctorale, primele vizate fiind "acelea care vulnerabilizează sistemul academic românesc prin faptul că au arătat deja lumii că furtul intelectual nu este un accident". Succesorul său, Pavel Năstase, tocmai a blocat procesul - şi-a exprimat dezamăgirea consilierul general al PNL Ciprian Ciucu.

"Şcolile doctorale din cadrul universităţilor nu vor mai fi evaluate în acest an. Mai lasă PSD-ul ceva în picioare din ce s-a făcut bun până acum? Chestia asta PSD / nonPSD e ca un flux şi un reflux. Câte o guvernare mai orientată spre performanţă face câte ceva după care vine PSD şi distruge. Am văzut filmul acesta de nenumărate ori. E deja un tipar.

Şi oricine vine după PSD iar se va da peste cap ca să treacă cu greu vreo reformă, pentru ca, nu mult după aceea, să fie anulată. Partidul acesta este pur şi simplu împotriva noastră, împotriva românilor, este ca o ciumă, rade tot ce poate!", a declarat Ciprian Ciucu.

Reacţia liberalului vine în contextul în care Pavel Năstase a declarat vineri, la Europa FM, că "planul fostului ministru ca şcolile doctorale să fie evaluate de experţi internaţionali nu mai este de actualitate pentru moment". Detalii aici.

Reamintim că decizia lui Mircea Dumitru a venit în contextul în care plagiatul în rândul înalţilor demnitari (Gabriel Oprea, Petre Tobă etc.) s-a dovedit a fi un sport de anvergură naţională.