"Samsarii lui Dragnea şi calul Troian", via Florin Cîţu

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii al lui Liviu Dragnea s-a născut pentru un singur scop: să fie un vehicul prin care PSD să căpuşeze legal companiile de stat, a acuzat liberalul Florin Cîţu.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Facebook)

Conceput în Teleorman şi prezentat ca un adevărat cal de tracţiune pentru această căruţă mare, economia României, Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) a intrat pe mâna samasarilor, asta pentru că în afară de propagandă are nevoie şi de acte, pentru a putea fi vândut pe bani frumoşi, a atras atenţia, pe pagina sa de Facebook, senatorul PNL Florin Cîţu, fost economist şef la ING Bank.

"Astfel, după cum v-am mai spus, rând pe rând miniştrii Economiei ne-au prezentat importanţa acestui fond şi măreţul lui rol pentru economia noastră. Acest fond trebuie să facă spitale, autostrăzi, să cumpere avioane etc. Până aici toate bune. Dragnea şi oamenii lui vor şi ei să vândă ceva frumos. Ghinion! Şi-au dat seama că nu au acte. Şi s-au gândit la multinaţionalele din vest, pe care le hulesc cu fiecare ocazie, să-i ajute cu actele. Asta pentru că şi ei stiu că singuri nu sunt credibili", a declarat Florin Cîţu.

Potrivit senatorului PNL, totul devine ridicol şi ilar când privim declaraţiile miniştrilor Economiei, doi în doar o lună de guvernare.

"Primul, omul de la Poşta Română, declara acum o lună după o întâlnire cu directorul Băncii Mondiale la Bucureşti că instituţia va asista Guvernul Dragnea şi va da un certificat de bună purtare acestui fond. Reţineţi, omul lucra cu Banca Mondială. Ghinion! L-au schimbat. A fost înlocuit de un avocat din Brăila. Acelaşi Guvern, alt ministru, altă viziune. Omul s-a apucat să declare sus şi tare, după întâlnirea cu delegaţia FMI, că instituţia internaţională va da un certificat de bună purtare pentru FSDI. Şi uite aşa ajungem în România să aranjăm acte doar ca să vindem o mârţoagă. Aţi înţeles, nu?", a precizat Florin Cîţu.

Atât este de important acest fond pentru Liviu Dragnea, a continuat liberalului, încât în două luni de zile a bătut la mai multe uşi, doar doar găseşte pe cineva să-i legitimeze proiectul.

"Să vă spun ce cred eu. Fondul ăsta este născut pentru un singur scop. Să fie un vehicul prin care PSD să căpuşeze legal companiile de stat. Fiind copiat după alte lucruri similare are nevoie de acte pentru a fi original. Există o problemă, totuşi. Credibilitatea acestui fond nu poate fi rezolvată de PSD în România aşa cum le-au rezolvat ei pe toate în ultimele luni. Acest fond are nevoie de parteneri străini puternici", a afirmat Florin Cîţu.

În opinia senatorului PNL, pentru viitorii parteneri străini ai acestui fond, pe care îi visează Dragnea, credibilitatea acestui fond este esenţială, de aici şi disperarea de a se acoperi cu tot felul de certificate şi diplome.

"Vă daţi seama acum telefoane între FMI şi BM. Se bat oamenii între ei, care să fie primul care să elibereze certificatul de naştere al fondului. Sfatul meu este să stea liniştiţi. PSD se foloseşte de ei pentru a transforma o mârţoagă într-un cal de tracţiune occidental", a adăugat Florin Cîţu.

Rămâne întrebarea: de ce acceptă să intre în jocul asta?

"Din ce stiu eu principiile pe care le susţineau anul trecut, transparenţă, corectitudine etc. trebuie respectate mereu. Sau am înţeles eu greşit? Calul de dar nu se caută la dinţi, spune o vorbă românească. În această situaţie însă, îi rog pe cei de la FMI, BM şi pe le ce uşi o mai bate guvernul Dragnea, să ignore zicala. P.S.: nu acelaşi succes a avut răspunsul celor doi miniştri ai economiei la întrebarea celor de la FMI şi BM despre ordonanţa 109 şi restructurarea companiilor de stat", a punctat Florin Cîţu.