Venezuela: Grup înarmat ucide 11 civili, inclusiv 3 minori

O echipă a armatei a ucis 11 persoane în Venezuela, printre care un cetăţean columbian şi trei minori, conform biroului Procurorului General. Ţara sărăcită este cuprinsă tot mai mult de acte de violenţă şi proteste stradale care cer demisia preşedintelui Maduro.
Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro.
Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro. (Captură Foto)

Biroul Procurorului General al Venezuelei a declarat că victimele se aflau în locuinţele lor din Andrés Bello, în statul nord-vestic Trujillo, când mai mulţi bărbaţi înarmaţi i-au forţat să iasă afară, unde i-au împuşcat mortal.

Victimele au fost bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 76 de ani şi trei tineri având vârste de 15,16 şi 17 ani. Cetăţeanul columbian a fost identificat în persoana lui Alberto Diaz Patino, de 76 de ani. Agenţia de ştiri în limba spaniolă EFE a raportat că printre victime nu a fost nicio femeie.

Conform unei declaraţii, suspecţii au fugit de la faţa locului cu automobile şi motociclete. Doi procurori au fost însărcinaţi cu acest caz.

Venezuela este una dintre cele mai violente ţări din lume care nu se află în război, cu o rată de 58 de crime la 100.000 de rezidenţi în 2015, conform procurorilor. Doar anul trecut au existat 17.778 de cazuri de omucideri raportate în ţara sud-americană. Observatorul Venezuelean Nonguvernamental al Violenţei susţine că rata omuciderilor este cu aproximativ 50% mai mare decât cifrele raportate oficial.

Un alt exemplu de astfel de crime în masă este cel al unui grup înarmat care a ucis 17 mineri în oraşul Tumeremo în luna martie, în sud-estul îndepărtat al ţării, în apropierea graniţei cu Brazilia. Trupurile acestora au fost găsite într-un puţ.

Duminică, compania aeriană germană Lufthansa a anunţat că îşi suspendă zborurile timp de trei săptămâni către capitala venezueleană Caracas. Decizia a fot luată în contextul unor temeri tot mai mari în ceea ce priveşte situaţia economică dezastruoasă a Venezuelei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe