Vasile Blaga: Prezenta lui Băsescu la Congresul PPE nu este motiv de suspendare, Ponta ştie asta

Vasile Blaga, PDL
Vasile Blaga, PDL (Epoch Times România)

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri că prezenţa lui Traian Băsescu la Congresul PPE nu este un motiv pentru suspendare, susţinând că dacă socialiştii europeni ar fi ţinut congresul la Bucureşti ,,şi nu pe şest la Bruxelles” şi l-ar fi invitat, cu siguranţă preşedintele ar fi mers.

Fiind întrebat dacă prezenţa lui Băsescu la Congresul PPE reprezintă un motiv de suspendare, Blaga a spus că nu, şi acest lucru îl ştie şi Victor Ponta. ,,Nu ( nu constituie un motiv de suspendare faptul că Traian Băsescu participă la Congresul PPE n.r.), şi o ştie şi domnul Ponta. Aici participă şefi de stat şi de guvern, iar dacă s-ar fi simţit confortabil cu colegii lor din România şi-ar fi ţinut socialiştii congresul la Bucureşti, nu pe şest la Bruxelles şi l-ar fi invitat, părerea mea, că ar fi venit ”, a susţinut el.

Fiind întrebat dacă Traian Băsescu i-a sunat pe liderii europeni ca să îi invite la congres, Blaga a spus că nu ştie, dar ar fi fost ,,foarte bine” dacă preşedintele ar fi procedat aşa. ,,Nu ştiu dacă domnul preşedinte a făcut acest lucru, dacă a făcut-o este foarte bine. Ştiu în schimb foarte clar că am avut discuţii numeroase atât la Bruxelles în iulie cât şi în ţară cu domnul Martens, cu secretarul general, domnul Lopez şi bineînţeles că azi mă bucur că ei vin cu toţii la Bucureşti, dau o mare importanţă programului politic care va fi aprobat la Bucureşti şi eu cred că despre Bucureşti, despre România se va vorbi cel puţin 20 de ani cum s-a vorbit despre programul adoptat la Atena”, a precizat Vasile Blaga.

Taian Băsescu participă miercuri, începând cu ora 17.10, la congresul Partidului Popular European de la Bucureşti, în calitate de invitat, anunţă Preşedinţia.

Liderii USL au susţinut că mersul lui Traian Băsescu la această reuniune este o încălcare a Constituţiei. "Participarea de mâine a dlui Băsescu la o manifestare a unui partid politic este în afara Constituţiei, dar...să-l suspendăm pentru asta...Nu-l mai suspendăm", a declarat premierul Victor Ponta.

"Eu cred că este cea mai mică încălcare a Constituţiei pe care a făcut-o Traian Băsescu. Deja, în ceea ce-l priveşte, asistăm la banalizarea răului ("banalizarea răului" este o sintagmă a scriitoarei despre Holocaust Hannah Arendt, n.r.). Sigur că nu e în regulă, dar nu are de ce să se mai ferească, până la urmă îi vin şefii şi ca o gazdă bună, trebuie să stea cu ei", a comentat şi Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne