Vasile Blaga: Pentru a-l menţine cât mai mult pe Antonescu la Cotroceni, USL face eforturi să confuzeze CCR

Preşedintele PDL Vasile Blaga a afirmat luni că USL încearcă tot posibilul să provoace confuzie în rândul judecătorilor Curţii Constituţionale din România (CCR), trimiţându-le mai multe liste cu numărul de alegători, pentru a-l menţine cât mai mult la Cotroceni pe preşedintele interimar Crin Antonescu, notează Realitatea TV.
Vasile Blaga, conferinţă de presă (Epoch Times România)
Ana Petrescu
20.08.2012

Preşedintele PDL Vasile Blaga a afirmat luni că USL încearcă tot posibilul să provoace confuzie în rândul judecătorilor Curţii Constituţionale din România (CCR), trimiţându-le mai multe liste cu numărul de alegători, pentru a-l menţine cât mai mult la Cotroceni pe preşedintele interimar Crin Antonescu, notează Realitatea TV.

“Noi nu putem să nu observăm că lucrurile ar trebui să fie foarte clare pentru toată lumea după deciziile CCR din ultima şedinţă din 14 august. Evident vedem toate eforturile pe care le face USL-ul, şi asta o vedem din declaraţiile lor de a încerca să confuzeze în continuare CCR trimiţându-le mai multe liste în speranţa că îl vor menţine mai mult timp pe domnul Antonescu la Cotroceni de unde, practic mâine ar trebui să plece”, a declarat Vasile Blaga.

Liderul PDL a precizat că nicio autoritate a statului român nu are dreptul să încalce legea, scoţând de pe listele electorale persoanele care au domiciliul în străinătate şi care au buletinele expirate.

“Nicio autoritate a statului român nu îşi poate permite să încalce legea, nu pot fi scoşi de pe listele electorale de nimeni, nici cetăţenii care au actele de identitate expirate- eu am mai explicat – ei sunt pe liste evident ca să poată vota trebuie să le actualizeze, să le aducă la zi şi de aceea Evidenţa Populaţiei lucrează inclusiv în ziua votului de fiecare dată din ultimii 22 de ani. Nu pot fi scoşi de pe listă nici cetăţenii români care au domiciliul în străinătate şi asta a spus Curtea foarte clar”, a explicat democrat-liberalul.

Întrebat dacă PDL va trimite Curţii Constituţionale datele pe care le-a primit de la Evidenţa Populaţiei şi de la cea a Paşapoartelor care fac dovada faptului că numărul alegătorilor se ridică la 18 milioane, Vasile Blaga a precizat că CCR deja are aceste informaţii.

“Curtea are aceste date. Noi am cerut de la Evidenţa Populaţiei, de la Paşapoarte, şi nu partidul, Comisia de Ordine Publică din Camera Deputaţilor şi au venit înscrisurile oficiale de la MAI, de la direcţiile de specialitate. Gândiţi-vă sunt 18,3 milioane de români cu drept de vot, lucrurile astea sunt clare, iar ei spun foarte bine, scriu negru pe alb că au fost actualizate listele după 1 ianuarie anul acesta”, a conchis Vasile Blaga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor