PDL acuză USL de falsificarea listelor trimise la CC. Au "dispărut" 2,5 milioane de alegători

Responsabilii de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, sprijiniţi de USL, ar încerca să falsifice listele electorale care urmează să fie trimise la Curtea Constituţională, a declarat liderul PDL Cristian Boureanu.
Documente de fraudă la Referendum 2012 constatate de PDL şi preyentate de Cristian Boureanu (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
19.08.2012

Responsabilii de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, sprijiniţi de USL, ar încerca să falsifice listele electorale care urmează să fie trimise la Curtea Constituţională, a declarat liderul PDL Cristian Boureanu. Pe acest motiv, democrat-liberalii vor depune plângeri penale împotriva lui Victor Ponta, Radu Stroe şi Mircea Duşa, cei consideraţi vinovaţi de această situaţie.

"Se încearcă dezinformarea Curţii Constituţionale", a spus Boureanu. El a spus că nu poate dezvălui de unde are informaţiile referitoare la fraude, însă a primit semnale de la mai mulţi primari ai PDL care au spus că s-au făcut presiuni asupra funcţionarilor publici pentru a transmite date false la minister.

Apel la funcţionarii de bună credinţă

"Cerem tuturor funcţionarilor din mai de bună-credinţă să lămurească următoarele aspecte: au sesizat existenţa unor presiuni pentru micşorarea listelor electorale? Dacă da, cine le-a făcut? Să facă precizări privind cadrul legal utilizat pentru actualizarea listelor electorale, privind documentele legale necesare radierii unei persoane de pe listele electorale şi privind sancţiunile la care se supun primarii şi funcţionarii care elimină abuziv persoane din listele electorale", a declarat Boureanu.

El a mai precizat că MAE lucrează la un document prin care 3,18 milioane de români vor fi declaraţi plecaţi în străinătate. "În acest week-end, conducerea MAI pune la cale scoaterea din listele electorale a peste 2,5 milioane de români cu drept de vot, contrar comunicării clare făcute de Curtea Constituţională”, a declarat vicepreşedintele PDL.

Reprezentanţii PDL au anunţat că îşi rezervă dreptul de a face plângere penală împotriva fiecărui primar care a transmis date false la centru.

Tehnici de radiere de pe liste

Boureanu a spus că USL a folosit mai multe tehnici pentru a radia cetăţeni de pe listele electorale. „Se radiază din listele electorale persoanele declarate decedate de către rude sau vecini, dar fără a prezenta un document care atestă oficial decesul. Se radiază din liste persoanele despre care rudele sau vecinii declară că nu mai locuiesc în ţară, fără însă a exista un document oficial care să ateste schimbarea domiciliului. De asemenea, se radiază din liste persoanele care au documentele de identitate expirate”, a spus Boureanu.

Ministrul delegat al Administraţiei, Radu Stroe, a afirmat că s-au primit toate datele din teritoriu pentru actualizarea listelor electorale şi că acestea sunt de natură să răstoarne situaţia de la Curtea Constituţională în legătură cu referendumul din 29 iulie. Magistraţii de la CC vor lua o decizie pe 21 august privind validarea referendumului de pe 29 iulie. Ei au cerut o actualizare a listelor electorale, după ce au apărut suspiciuni legate de numărul real de votanţi.

După ce au fost primite toate datele necesare din teritoriu, urmează centralizarea acestora, iar apoi listele vor fi trimise la CC.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor