Vânător de oligarhi promite informaţii despre Paul Manafort în schimbul eliberării dintr-o puşcărie tailandeză

Nastia Ribka
Nastia Ribka (Captură Foto)

După ce a fost arestată în Tailanda, o persoană autointitulată “vânător de oligarhi” din Belarus a cerut azil în SUA în schimbul unor informaţii despre “nelegiuirile guvernului rus”.

Nastia Ribka a fost arestată luni în Tailanda împreună cu partenerul ei şi 8 cetăţeni ruşi pentru desfăşurarea unui curs ilegal de “pregătire sexuală”. Cetăţeana belarusă a fost o figură cheie în investigaţia însoţită de video desfăşurată de liderul opoziţiei ruse Alexei Navalnîi - publicată luna trecută - care a susţinut că oligarhul rus Oleg Deripaska a acţionat ca mesager între fostul şef al campaniei prezidenţiale a republicanului Donald Trump şi un oficial de top al Kremlinului pentru politică externă.

După arestarea lor, Ribka, al cărei nume real este Anastasia Vaşukevici, şi partenerul ei, care foloseşte numele de Alex Leslie, aparent au trimis o scrisoare ambasadei SUA din Bangkok în care au cerut azil, potrivit emisiunii de miercuri a canalului de ştiri independent Dozhd TV.

“Cerem azil politic, ajutor şi protecţie, cât mai curând posibil, pentru că avem informaţii foarte importante pentru SUA şi vieţile noastre sunt în pericol”, a scris Leslie în scrisoare, citat de Dozhd TV.

Leslie şi Ribka au scris că “au fugit” din Rusia după scandalul politic izbucnit în jurul investigaţiei lui Navalnîi şi că sunt pregătiţi să furnizeze dovezi video şi audio privind “nelegiuiri comise de guvernul rus” în schimbul asistenţei din partea SUA.

Cei doi educatori sexuali au fost eliberaţi pe cauţiune, apoi au fost arestaţi din nou şi plasaţi într-un centru de detenţie pentru imigranţi în Bangkok, potrivit Dozhd TV.

Ribka a publicat marţi pe Instagram un material video în care a cerut ajutor jurnaliştilor americani în schimbul unor informaţii despre potenţiala legătură dintre Trump şi Rusia.

“Sunt pregătită să dezvălui toate piesele lipsă din puzzle-ul de care aveţi nevoie, cu dovezi audio şi video, cu privire la legătura dintre deputaţii noştri respectaţi şi Manafort, Trump şi despre zarva din jurul alegerilor din SUA”, a precizat ea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe